ADALAR

Adalar Belediyesi'nden plastik kirliliğine son vermek için önemli adım

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), uluslararası çevre gündeminin en önemli konularından biri olan plastik kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Adalar Belediyesi işbirliği ile önemli bir adım attı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Adalar Belediyesi'nden plastik kirliliğine son vermek için önemli adım

Büyükada İDO İskelesi’ndeki toplantıya Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir ile Çevre Müdürlüğü katıldı.

Toplantıda konuşan WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sadiye Bilgiç Karabulut yaptıkları konuşmalarda plastik atık kirliliğinin çevre ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerken, Erdem Gül, çevre kirliliği sorununun ancak eğitim ve bilinçle aşılabileceğini vurguladı.

Başkan Gül, “Çevre sorunu bir bilinç, bir kültür, bir eğitim meselesidir. En  ötesinde de nefes alıp verme meselesidir. Nefes alıp vermeyi daha da sürdürmek istiyorsak bu sorunun çözümü için hep birlikte, bütün varlığımızla çalışmalıyız.” dedi ve ekledi: “Adamızın pilot bölge seçilmesi,  bizim açımızdan kıvanç verici. Çevre kirliliği meselesinde bugünden sonra daha fazla çalışacağız.”

Yorumlar