YEREL HABERLER

Tarih belli oldu emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi

12 milyona yakın emeklinin yararlanması beklenen bayram ikramiyesinin 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında ödenmesi planlanıyor.

Tarih belli oldu emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi - Sayfa 1

Emeklilerin dini bayramlarda ikramiye verilmesi talebi geçen yıl hayata geçti. Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere biner lira tutarında ikramiye ödendi. Geçen yıl 15-17 Haziran'a rastlayan Ramazan Bayramı öncesi, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyesi 7 Haziran'da, SSK emeklilerinin ikramiyesi de 8 Haziran'da ödendi.

Tarih belli oldu emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi - Sayfa 2

Bu yıl da Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. Memur maaş ödemeleriyle çakışma olmayacağı için bayramdan önceki 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında emekli ikramiyelerinin ödenmesi bekleniyor.

Tarih belli oldu emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi - Sayfa 3

Bayram ikramiyesi, ödemenin yapıldığı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor. 

Tarih belli oldu emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi - Sayfa 4

Ayrıca aylık almakta olan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilecek.