YEREL HABERLER

Şişli'de faciadan dönüldü otopark görevlisi fark etmeseydi...

Geçen hafta Kartal'da 21 kişinin ölümüne facianın acıları tazeyken önce Rize sonra da İstanbul Şişli'den tahliye haberleri gelmeye başladı. İstanbul Şişli'de 4 bina tahliye edildi. Facia otopark görevlisi sayesinde önlendi.

Şişli'de faciadan dönüldü otopark görevlisi fark etmeseydi... - Sayfa 1

Geçen hafta Kartal'da binanın çökmesi sonrasında Rize'de 8 katlı binanın tahliye edilmesi haberleri sıcaklığını korurken bir çökme tehlikesi de Şişli'den geldi.

Şişli'de faciadan dönüldü otopark görevlisi fark etmeseydi... - Sayfa 2

İstanbul Şişli'de geçtiğimiz perşembe günü 4 binanın kolonlarında çatlak oluştu. Uzunluğu yaklaşık 1.5 metreyi bulan çatlağı fark eden otopark görevlisi, apartman sakinlerine haber verdi. Kat malikleri de Şişli Belediyesi'ne başvurdu. Belediye ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından bina için tahliye kararı verdi.

Şişli'de faciadan dönüldü otopark görevlisi fark etmeseydi... - Sayfa 3

1968 yılında yapılan Melek Apartmanı'nda yaşayanlar tahliye edilip çevredeki otellere ve misafirhanelere yerleştirildi. Şişli'de tehlike arz eden 4 bina, vatandaşların eşyalarını da çıkarmasıyla birlikte mühürlendi. Binaların çevresinde belediye zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. 

Şişli'de faciadan dönüldü otopark görevlisi fark etmeseydi... - Sayfa 4

Binaların çevrelerinde güvenlik önlemleri arttırılırken 60 daire ve 4 dükkanın bulunduğu binaların akıbeti ise Şişli Belediyesi Statik Büro'nun toplantısının ardından netleşecek.