YEREL HABERLER

Mimar Sinan’ın yaptığı hamam 2,5 milyon dolara satılık

Osmanlı İmparatorluğu döneminin en ünlü mimarı Mimar Sinan’ın yaptığı tarihi Ayakapı hamamı 2,5 milyon dolara satılıyor. Hamamın içi ise şuanda oto bakım servisi olarak hizmet veriyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Mimar Sinan’ın yaptığı hamam 2,5 milyon dolara satılık - Sayfa 1

Yaptığı eserlerle Osmanlı İmparatorluğunun bir dönemine damgasını vurmuş ve inşaa ettiği çoğu estetik yapı bugün hala ilk günkü gibi ayakta duran Mimar Sinan'ın, Balat'ta bulunan 1582 yılında 3. Murad'ın annesi Nurbanu Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Ayakapı Hamamı satılık ilanı ile görenlerin dikkatini çekiyor. Hamamın son durumu havadan çekilen görüntülerde gözler önüne serildi.

Mimar Sinan’ın yaptığı hamam 2,5 milyon dolara satılık - Sayfa 2

437 yıllık tarihi eser için istenen bedel ise 2,5 milyon dolar. Mimar Sinan’ın günümüze ulaşmış ve halen ayaktaki nadir eserlerinden biri olan Ayakapı Hamamı 1947'de kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

Mimar Sinan’ın yaptığı hamam 2,5 milyon dolara satılık - Sayfa 3

Kubbesinin ve duvarlarının bir bölümü yıkılmış olan tarihi hamam yıllara meydan okurcasına ayakta durmaya çalışıyor.

Mimar Sinan’ın yaptığı hamam 2,5 milyon dolara satılık - Sayfa 4

Hamamın içerisinde beton bir yapı inşa edilmiş ancak o da zamanla çürümeye yüz tutmuş. Hamamın bazı kısımlarında da çöp yığınları bulunuyor. Satılık hamam ilanını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını dile getirdi. Birçok vatandaş hamamın satılmasının doğru olmadıklarını ve restore edilmesi gerektiğini ifade etti.