YEREL HABERLER

İstanbul depremiyle hayatları alt üst oldu

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremin etkisi halk üzerinde devam ediyor! Oturduğu ev kullanılamaz hale gelen bir aile sokakta kaldı. Zor günler geçiren aile yetkililerden yardım bekliyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul depremiyle hayatları alt üst oldu - Sayfa 1

Eylül ayında İstanbul'da yaşanan depremde can ve mal kaybı yaşanmasa da bazı ilçelerdeki binalar kullanılamaz hale gelmişti.

Yıkılma riski olduğu gerekçesiyle devlet eliyle boşaltılan evlerini terkedenler o aylardır sıkıntılı günler yaşıyor. Yıkılma riski olduğu gerekçesiyle evi mühürlenenlerden biri de Beykoz'da oturan Kaya ailesi...

İstanbul depremiyle hayatları alt üst oldu - Sayfa 2


Kiralık ev tutacak imkanı olmayan baba Coşkun Kaya, iki küçük çocuğu ve eşiyle sokakta kaldı. Kaya o günden bu yana 2 ve 4 yaşındaki iki çocuğu ve eşiyle birlikte bazen kendilerine kapı açan komşularının evinde bazense evinin bahçesinde kalarak hayatını devam ettirmeye çalışıyor. 

İstanbul depremiyle hayatları alt üst oldu - Sayfa 3

Belediyenin evi mühürledikten sonra hiç bir destekte bulunmadığını söyleyen komşuları, AKOM'un da "Size ev bulmak bizim işimiz değil"diyerek aileye kapıyı gösterdiğini söyledi. 


Kaya ailesini uzun zamandır evlerinde misafir eden komşuları, gelen kış dönemi ile birlikte ailenin iyiden iyiye çaresiz kalacağını belirterek yetkililerin yardım eli uzatmasını istiyor.