YEREL HABERLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni isyan ettiren engel

İstanbul Havalimanı’nı İETT ve HAVAİST seferleriyle erişilebilir kılan İBB, son günlerde havalimanı yönetiminin olumsuz uygulamalarına maruz kalıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni isyan ettiren engel - Sayfa 1

İstanbulkart dolum noktalarının sayısını azaltan ve dolum noktalarını en uç noktalara taşıyan yönetimin, İETT duraklarını da peronların en sonuna taşımaya hazırlandığı belirlendi. İBB Beyaz Masa’ya şikayetlerini bildiren İstanbullular ile turistlerin uygulamadan oldukça rahatsız olduğu görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni isyan ettiren engel - Sayfa 2

Bir kamu kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), henüz metronun ulaşmadığı İstanbul Havalimanı’nı açıldığı günden itibaren erişilebilir kılmak için çok ciddi yatırım ve hizmetler üretti. Arnavutköy’deki yeni havalimanı açıldığında uzun bir süre İETT ile ücretsiz taşıma hizmeti sunan İBB, iştiraklerinden OTOBÜS AŞ’ye HAVAİST şirketini kurdurarak uygun fiyata lüks taşımacılık hizmeti vermeye başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni isyan ettiren engel - Sayfa 3

Ancak İstanbul Havalimanı yönetiminin (İGA) son günlerde başlattığı keyfi uygulamalar, İETT ve HAVAİST seferleriyle bölgeye en kaliteli erişim imkanını en uygun fiyata sunan İBB’ye erişim engeli olarak yansımaya başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni isyan ettiren engel - Sayfa 4

Vatandaşların çok şikayetçi olduğu, İstanbul’a gelen turistleri de İstanbulkart yerine nakit para veya kredi kartı ile ödeme yapmaya zorlayan uygulamalar şöyle: