ÜSKÜDAR

Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi 1 yaşında

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hizmete açılışının 1'inci yıl dönümü vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi 1 yaşında - Sayfa 1

Kutlamaya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri, Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören öğrenciler ve aileleri, Üsküdar Üniversitesi öğrencileri  ve çok sayıda Üsküdarlı katılım sağladı.

Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi 1 yaşında - Sayfa 2

Başkan Türkmen, "Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezimizin 1. Yılını kutluyoruz. Bu güzel günde burada bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz. Üsküdar’a başarıyla hizmet veren, Üsküdarlıların sahip çıktığı, Türkiye’ye model olmuş bu güzel merkezimizle duyduğumuz gururu bu başarının gerçek sahipleriyle siz Üsküdarlılarla sizinle paylaşmak istedik. Bizim bütün projelerimizin temelinde sevgi ve insan onuruna yakışan hizmet anlayışı vardır. Bu merkezimiz işte bu duyguların üzerinde yükseldi. Burada, engelli yurttaşlarımız için yeni bir dünya kurduk. Terapi, eğitim, sosyalleşme, rehabilitasyon, danışmanlık, özel bakım, konaklama gibi hizmetlerimiz var. 10.000 m2 kapalı, 3.000 m2 açık alana sahibiz. Dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Unutmayın nüfusumuzun % 7’si engelli ve ne zaman ne olacağını asla bilemeyeceğimiz için hepimiz bir engelli adayıyız. Üsküdarlılar olarak şehrimizdeki engellilerin hayatını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Biz bu merkez ile model olmaya devam edeceğiz. Mutluluk kaynağı olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi 1 yaşında - Sayfa 3

Konuşmanın ardından Başkan Türkmen Yaşam Merkezi öğrencileri ile birlikte pasta kesti.

Etkinlikte engelli vatandaşlar hem geleneksel dans gösterileri düzenledi hem de birbirinden farklı şarkılarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi 1 yaşında - Sayfa 4

Yoğun katılımın yaşandığı kutlamada, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan resimler ve ürünler için sergi düzenlendi. 
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen stantları dolaşarak engelli öğrencilerin ürettiği ürünleri inceledi ve gençlerle fotoğraf çektirdi.