ÜSKÜDAR

Resmi açılışı yarın yapılacak! Çamlıca Camii havadan böyle görüntülendi

6 Ağustos 2013'te temelleri atılan, Regaip Kandilinde halkın ibadetine açılan Çamlıca Camii'nin resmi açılışı yarın yapılacak. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. İşte Çamlıca Camii'nin saymakla bitmeyen özellikleri ve son hali...

Resmi açılışı yarın yapılacak! Çamlıca Camii havadan böyle görüntülendi - Sayfa 1

Yarın yapılacak resmi açılışla ilgili Çamlıca Camii'nde çalışmalar gün boyu sürdü.  Açılışla ilgili cami avlusuna davetlilerin oturacağı bir tribün kurulurken, cami avlusuna da dev ekranlar yerleştiriliyor.

Resmi açılışı yarın yapılacak! Çamlıca Camii havadan böyle görüntülendi - Sayfa 2

Artık son çalışmaların yapıldığı camide bir yandan da mermerlerde  temizlik çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Caminin bahçesi ve çevresindeki peyzaj çalışmalarının da tamamlandığı belirtildi.

Resmi açılışı yarın yapılacak! Çamlıca Camii havadan böyle görüntülendi - Sayfa 3

63 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLİR

Cumhuriyet tarihinin en büyük cami kompleksi Çamlıca Camii, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. Camide, 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Komplekste ayrıca sanat atölyeleri, kütüphaneler ve konferans salonları, 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otopark bulunuyor.

Resmi açılışı yarın yapılacak! Çamlıca Camii havadan böyle görüntülendi - Sayfa 4

24 YÜRÜYEN MERDİVEN 27 ASANSÖRÜ VAR

Çamlıca Camii külliyesinde vatandaşların rahat hareket etmeleri için 24 yürüyen merdiven ile 27 asansör de yerlerine yerleştirildi. Yürüyen merdivenlerin, camiye yaya  gelen vatandaşların rahatlıkla caminin içine ulaşmalarını sağladığı belirtildi. Asansörleri kullanan vatandaşlar da otoparktan direkt caminin içine girebiliyor.