ÜSKÜDAR

Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünde ayaklandı! Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi?

Mahallelerinde süren yıkım ve molozlar nedeniyle asbest tehlikesi altında olan Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünden yetkililere seslenerek “Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi?” diye sordu

Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünde ayaklandı! Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi? - Sayfa 1

Aylardır mahallelerindeki kentsel dönüşüm adında gerçekleştirilen yıkıma karşı direnen Krazlıtepeliler bugün yine Üsküdar Belediyesi önünde eylemdeydi.

Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünde ayaklandı! Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi? - Sayfa 2

Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gelen Kirazlıtepeliler, İstanbul Tabip Odası’nın ardınan (İTO) TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu’nun yayımladığı raporu açıkladı. Rapora göre kentsel dönüşüm adı altında yıkımın sürdüğü Kirazlıtepe’de tüm mahalle asbest riski altında.

Belediye önünde yapılan açıklamayı Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm İmar ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Rıza Şener okudu. Şener açıklamada “Üsküdar Belediyesi asbest zehiri ile bizleri zehirleyerek ölüme terk etmiş ve şu an ölmemizi beklemektedir” dedi.

Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünde ayaklandı! Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi? - Sayfa 3

Ne zaman “Burada yaşayanlar da bizim vatandaşımız” diyeceksiniz?
Devletin tüm kurumlarının seslerini duymasını istediklerini belirten Şener şöyle konuştu:

Bu eziyetin, bu işkencenin sonlandırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bizi yavaş yavaş zehirleyen, salgın hastalıkların yayılması için adeta davetiye çıkaran Üsküdar Belediyesi’ne dur deyin. Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi? Ne zaman “Burada yaşayanlar da bizim vatandaşımız” diyeceksiniz?

Kirazlıtepeliler Üsküdar Belediyesi önünde ayaklandı! Neyi bekliyorsunuz, hastalanarak ölmemizi mi? - Sayfa 4


İlgili yetkili ve makamlar kendilerini duyana kadar, dertlerine çözüm üretene, Üsküdar Belediyesi yaşam alanlarındaki çöp dağlarını kaldırana kadar burada olacaklarını söyleyerek açıklamayı sonlandırdı.