ÜSKÜDAR

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje

Üsküdar Belediye Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Hilmi Türkmen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 41 dev projesini tanıttı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje - Sayfa 1

‘Üsküdar’a 41 kere maşallah’ dedirtecek projeler arasında 7500 araçlık yeraltı otoparkı, 1.2 milyon m2’lik yeşil alan, nostaljik tramvay, 356 yeni derslik, yeni Millet Bahçeleri, sağlık tesisleri yer alıyor

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği “Dört Dörtlük Eserler”le Türkiye’de örnekle gösterilen bir fikir adamı olarak anılan ve yeniden aday gösterilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 41 dev projesini tanıttı.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje - Sayfa 2

Çavuşdere Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen ‘’Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’’nda 5.5 yaşındaki kızı Sare ile sahneye çıkan Başkan Hilmi Türkmen’i salonu dolduran kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla karşıladı. 5 yılda taahhüt ettiklerinin fazlasını gerçekleştirmenin huzuru ve mutluluğuyla yeniden Üsküdarlıların huzuruna çıktığını belirten Başkan Hilmi Türkmen ‘Üsküdar’a 41 kere maşallah’ dedirtecek ulaşım, kültür, eğitim, yeşil alan ve sağlık alanında gerçekleştirdikleri projelerle, bu güzel şehre dev eserler kazandırmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje - Sayfa 3

‘VADETTİĞİMİZDEN YÜZLERCE FAZLASINI YAPTIK’

Türk milleti ve devletinin çok zor bir 5 yılı geride bıraktığını ifade eden Başkan Hilmi Türkmen ‘’5 yıl önce yine bir şubat ayında bu kez Çamlıca’da bir okulun spor salonunda yapmayı düşündüğümüz projeleri sizlere tanıtmıştık. Bu 5 yılda hem siyasi hem de ekonomik anlamda çok zor günler geçirdik. 7 kez seçim, üstüne üstlük ne yazık ki 15 Temmuz 2016’da bu aziz milletin birliğine kasteden hain FETÖ terör örgütünün darbesine maruz kaldık. Böyle çok sıkıntılı ve zorlu bir 5 yıl geride kalmasına rağmen o zaman vaat ettiklerimizin tamamını gerçekleştirmiş durumdayız. Hiçbir eksiğimi eksiğimiz yok, aksine o gün tamamını vadettiğimiz projelerin yüzlerce fazlasını yerine getirmenin huzuru ve mutluluğuyla huzurlarınıza tekrar çıkmış bulunuyoruz. Yeni dönemde de Üsküdar’ımıza dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje - Sayfa 4

EĞİTİMDE BİR NUMARA ÜSKÜDAR’A 356 YENİ DERSLİK

Görevde olduğu 5 yıllık süre zarfında büyük projelere ve yatırımlara imza attıklarının altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘’2014’te Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5 metrekareydi. Bugün 9.5-10 metrekareye çıkardık. 45 yeni park yaptık, 76 eski parkımızı da yeniledik. 63 yeni cami inşa ettik. Üstüne üstlük bugün Türkiye’nin bir numaralı Millet Bahçesi olan Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni İstanbul’umuza kazandırdık’’ dedi.