ÜSKÜDAR

Güven Hokna'nın Üsküdar'da aldığı oya bakın

DSP Üsküdar adayı Güven Hokna 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oyla hayal kırıklığına uğrattı. Ünlü oyuncu geçerli oyların yüzde 1.01'ini aldı ve seçilemedi.

Güven Hokna'nın Üsküdar'da aldığı oya bakın - Sayfa 1

31 Mart yerel seçimlerinin sonucu en çok merak edilen ilçelerinden biri de Üsküdar'dı. AK Parti ile CHP arasında geçmesi beklenen yarışa bir isim daha katıldı. O kişi ünlü oyuncu Güven Hokna'dan başkası değildi. Yaprak Dökümü dizisinde 'Hayriye Tekin' karakterini oynayarak herkesi beğenisini kazanan Hokna, bu kez siyaset sahnesinde boy gösterdi.

Güven Hokna'nın Üsküdar'da aldığı oya bakın - Sayfa 2

Hokna'nın adaylığını DSP, resmi Twitter hesabından duyuran "Üsküdar'a barış, kardeşlik ve sevgi getirecek. Gözün aydın Üsküdar" ifadeleriyle duyurdu. Seçim kampanyasında iddialı demeçleriyle dikkat çekti. '

Güven Hokna'nın Üsküdar'da aldığı oya bakın - Sayfa 3

Yaprak Dökümü' dizisindeki meşhur repliği 'Aman Ali Rıza Bey, ağzımızın tadı kaçmasın'ı Hokna, "Ağzımızın tadı kaçmasın Üsküdar" diyerek vatandaşlardan oy istedi.

Güven Hokna'nın Üsküdar'da aldığı oya bakın - Sayfa 4

31 Mart akşamı sonuçlar açıklanmaya başladığında herkes şaşkına döndü. Sandıklar açıldıkta Hokna'nın aldığı oylar da netleşti. DSP'nin İstanbul Üsküdar Belediye Başkan adayı Güven Hokna, geçerli oyların yüzde 1.01'ini aldı ve seçilemedi.