ÜSKÜDAR

Ekrem İmamoğlu pazara indi gönülleri böyle aldı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'daki seçim turuna, kentsel dönüşümün kapsadığı mahallelerden biri olan Kirazlıtepe'de devam etti. CHP'nin geçmişteki icraatlarıyla ilgili ön yargılı yorumlar yapan bir vatandaşa İmamoğlu, espriyle yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu pazara indi gönülleri böyle aldı - Sayfa 1

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'daki seçim turunda, toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Üsküdar'da esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren İmamoğlu, daha sonra Kirazlıtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarla bir araya geldi. Öğle namazını da mahalledeki Kirazlıtepe Büyük Camii'nde kılan İmamoğlu, yemek molasından sonra Robert Koleji öğrencilerine röportaj verdi. Ardından Kısıklı Mahallesi'ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla renkli sohbetler gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu pazara indi gönülleri böyle aldı - Sayfa 2

Vatandaşlarla dernek binasında bir araya gelen İmamoğlu, sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerini anlattı. İmamoğlu, bu toplantının ardından, aynı mahallede ikamet İsmet ve Seher Birinci çiftinin tek göz odalı evlerine misafir oldu. İmamoğlu, Birinci çiftinin ağzından kentsel dönüşümle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Ekrem İmamoğlu pazara indi gönülleri böyle aldı - Sayfa 3

İstanbul genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştirilerini dile getiren İmamoğlu, "Şu an ki düzende kentsel dönüşüm adı altında, insanların yuvalarını yok ediyor, ne yapacaklarını, neyi kazanacaklarını somut olarak insanlarla paylaşmıyorlar, onları dinlemiyorlar, ne istediklerini bilmiyorlar, son olarak oranın sahibi olan sizlerin malına ortak oluyorlar. Bu olmaz, biz sizin malınıza ortak olmayacağız. Bu konuda bir sorun çıktığında biz büyükşehir belediyesi olarak yine sizlerin yanında olacağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu pazara indi gönülleri böyle aldı - Sayfa 4

''Bizi deneyin''

Öğle namazını Kirazlıtepe Büyük Camii'nde, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç ile birlikte kılan İmamoğlu, yemek molası sonrasında Robert College hazırlık sınıfı öğrencileri Mehmet Can Yılmaz ve Onat Şafak'a (2018 LGS birincisi) röportaj verdi. İmamoğlu, öğrencilerin ulaşımdan yeşil alana, depremden istihdama kadar birçok konudaki sorularını yanıtladı. Yol üstündeki Trabzon Şalpazarı Durukiriş Köylüleri Derneği lokaline giren İmamoğlu, hemşehrileriyle sohbet etti.