ÜSKÜDAR

Down sendromlu gençlerin Tebessüm Kahvesi MasterChef'leri konuk etti

10 down sendromlu gencimiz MasterChef’in sevilen yarışmacıları ve alanında uzman şefleri ile heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli bir gün geçirdi. Hayranı oldukları şefler, yarışmacılar ile tanışma ve gönüllerince sohbet etme fırsatını yakalamaları onlar kadar MasterChef Türkiye ekibini de mutlu etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Down sendromlu gençlerin Tebessüm Kahvesi MasterChef'leri konuk etti - Sayfa 1

Özel bir kanalda yayınlanan ve ilgiyle izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye’nin, bölüm çekimlerinden biri Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleşti. Üsküdar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan Tebessüm Kahvesi’nde çalışan down sendromlu gençler MasterChef’in jürisi oldular. Birbirinden iddialı yarışmacılar Tebessüm menüsünün en güzel yemeklerini jüriye tattırmak için kıyasıya yarıştılar.

Down sendromlu gençlerin Tebessüm Kahvesi MasterChef'leri konuk etti - Sayfa 2

TV programının disiplinli ve dobra kişiliği ile bilinen şefi Mehmet Yalçınkaya Tebessüm Kahvesi’ni daha önce duyduğunu hatta MasterChef’in geçen yıl burada bir etkinlik düzenlediğini ve çok mutlu olduğunu belirtti. Türkiye Aşçılar Federasyonu’nda çalıştığı dönemde down sendromlu gençlere yiyecek, içecek eğitimi verdiklerini ifade ederek ‘’ Tebessüm Kahvesi’ni duyduğum andan itibaren beni heyecanlandıran bir proje olmuştur. Bugün de burada bir çekim yaptık. Burayı gastronomi anlamında duyuyorduk. Geldiğimiz de buradaki ürünlerin taze ve kalite olduğunu gördük. Çok memnun olduk. Biz de buraya katkı sağlamaya çalıştık. Emin olun burada oturacak yer kalmayacak. Gençlerimizin dobralıkları çok iyi. Hiç hesapsız konuşuyorlar. Bir tanesi benle sabahtan beri tokalaşmıyor mesela sinir olduğu için. Onların doğal hali. İnsanlara hesap kitap yapmadan konuşmuş olmaları çok değerli bence. Keşke biz de başarabilsek. Çünkü insanlarla konuşurken bir önyargımız var’’ diye ekledi.

Down sendromlu gençlerin Tebessüm Kahvesi MasterChef'leri konuk etti - Sayfa 3

İtalyan Şef Danilo Zanna eğlenceli kişiliği ve samimi tavırlarıyla çekim esnasında gençlerimizi motive ederek heyecanlarını yenmesini sağladı. Tebessüm Kahvesi’ne eşiyle birlikte daha önce geldiğini belirten Danilo, ‘’Öncelikle biz Tebessüm Kahvesi’ni çok sevdik ve dedik ki burası çok önemli.  İnsanlarla paylaşmak istedik çünkü televizyondan onlara bir mesaj gönderebiliriz dedik ve aynı zamanda bu tarz bir ortamı görmek yarışmacılar için de çok faydalı olabilir. Burada öğrenecek çok şey var. Hem mutfak içerisinde hem mutfağın dışında gerçekten bambaşka bir ortam söz konusu. Proje o kadar güzel, o kadar özel ki çocuklar ve bizim için çok özel bir gün yaşıyoruz. Kesinlikle bunu çok net söyleyebiliriz ki bu çocuklar işini tutkuyla yapıyor. Biz restoran sektöründe aslında bunu göremiyoruz. Bu öğrenilemez, öğretilemez, öğretemiyorsun. Bütün gün burada kucaklaşabiliriz. İtalya’da da insanlarla ilk tanıştığımız zaman sarılırız. İşte bu hava burada da var.’’ diyerek duygularını paylaştı.

Down sendromlu gençlerin Tebessüm Kahvesi MasterChef'leri konuk etti - Sayfa 4

Şefler kadar yarışmacılar da Tebessüm Kahvesi Projesi sayesinde çok güzel vakit geçirdiklerini belirttiler.