ÜSKÜDAR

Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor 2020 yılında...

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede seyir terası ve restoran da bulunuyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor 2020 yılında... - Sayfa 1

Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor.Kulenin kaplama işlemleri tamamlanmak üzere... Çamlıca tepesinde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerin de sökümüne 2020 yılının ilk çeyreğinde başlanak.

Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor 2020 yılında... - Sayfa 2

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Daha önce restoran, seyir terası gibi sosyal alanların bulunacağı katların montajı tamamlandığı kulenin alt bölümlerinin kaplama işlemleri de tamamlanmak üzere. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu yılın sonunda kulede test çalışmalarının başlayacağını belirtmişti. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise Çamlıca tepesindeki antenlerin sökülmeye başlanacağı öğrenildi.

Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor 2020 yılında... - Sayfa 3

Büyük Çamlıca Camisi'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesindeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması amacıyla başlayan projeye 2016 yılının Mart ayında başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından kulenin antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümünün yapımına başlanmıştı. Kulenin bin 400 ton ağırlığındaki anteni ise hidrolik krikolarla kule içinden yükseltilmişti. Ardından kulenin giydirilme ve yaşam alanlarının bulunduğu bölümlerin inşaatına başlanmıştı. 

Çamlıca Televizyon Kulesi'nde sona yaklaşılıyor 2020 yılında... - Sayfa 4

Yeni katlar tamamlandıkça hidrolik krikolarla kaldırılarak yüzlerce metre yüksekliğindeki yerlerine sabitlenmişti.