ÜMRANİYE

Ümraniye'de yeni dönem! İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ve sadece Ümraniye’deki sosyal marketlerde kullanılan ‘Ümraniye Destek Kart’ artık çok sayıda markette de geçerli oldu. Yeni sistemde anlaşmalı çok sayıda markette kullanılacak Ümraniye Destek Kart, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye'de yeni dönem! İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı - Sayfa 1

 Ümraniye Belediyesi’nin yıllardır ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü Ümraniye Destek Kart uygulaması yeni bir sisteme geçti. Daha önce sadece Ümraniye Belediyesi’nin sosyal marketlerinde kullanılan kart, yeni sistemle birlikte belediyenin anlaştığı çok sayıda markette kullanılabilecek. Yeni sistemle birlikte Ümraniye Belediyesi’ne ait sosyal marketler de kaldırıldı.

Ümraniye'de yeni dönem! İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı - Sayfa 2

İhtiyaç Sahipleri Mahallelerinde Alışveriş Yapabilecek

Ümraniye Destek Kart uygulamasında yeni sisteme geçilmesi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yeni kartları belediye personeli tarafından dağıtıldı. Dağıtılan kartlarla ihtiyaç sahipleri bundan böyle kendilerine en yakın yerdeki anlaşmalı marketlerde geçerli olan kartları ile istedikleri zaman hem market hem de kırtasiye alışverişlerini yapabilecek. Ümraniye Belediyesi ilk etapta 56 market ve 6 kırtasiye firması ile anlaşma sağlarken, önümüzdeki süreçte bu sayının artması hedefleniyor.

Ümraniye'de yeni dönem! İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı - Sayfa 3

Yeni kart sistemi ile birlikte ihtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler de arttırıldı. Vatandaşların daha önce üç ayda bir yükleme yapılan kartlarına, ekonomik durumları dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucu aylık 350-250 ve 150 TL tutarında kullanabilecekleri limitler belirlendi.  İlk etapta yaklaşık 5 bin aile, Mart ayı başından itibaren Ümraniye Destek Kart’tan faydalanacak.

Ümraniye'de yeni dönem! İhtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı - Sayfa 4

Vatandaşlar kendilerine verilen Ümraniye Destek Kartı anlaşmalı marketlerde okuttukları zaman, kart ile ilgili detaylı bilgi alabiliyor. Aynı zamanda akıllı telefonlarına yükleyecekleri mobil uygulama ile kendilerine en yakın market konumuna, bakiye ve limit bilgilerine hızlıca ulaşabiliyor.