ÜMRANİYE

Ümraniye'de siyez bulgurunu yemek için sıraya girdiler

Ümraniye’de hafta sonu Ümraniye Belediyesi tarafından Kastamonu Siyez Bulgur Festivali düzenlendi. Renkli görüntülerle başlayan ve vatandaşın yoğun ilgisini çeken festival, bir hafta sürecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye'de siyez bulgurunu yemek için sıraya girdiler - Sayfa 1

Ümraniye Santral etkinlik alanı, hafta sonunda renkli bir festivale ev sahipliği yaptı. Ümraniye Belediyesi tarafından KAS-DER işbirliği ile düzenlenen Kastamonu Siyez Bulgur Festivali, yapılan açılış programı ile başladı.

Ümraniye'de siyez bulgurunu yemek için sıraya girdiler - Sayfa 2

Festivalin açılışına başta Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım olmak üzere, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Hulisi Şentürk, Osman Boyraz, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Ümraniye'de siyez bulgurunu yemek için sıraya girdiler - Sayfa 3

Vatandaşlar Siyez Bulgurunu Yemek İçin Sıraya Girdi

Renkli görüntülerle başlayan Kastamonu Siyez Bulgur Festivali’ne katılan vatandaşlar, kazanlardan servis edilen Siyez Bulgurunu yemek için sıraya girdi. Davul zurna eşliğinde karşılanan vatandaşlar, gün boyunca festivalin keyfini çıkardı.

Ümraniye'de siyez bulgurunu yemek için sıraya girdiler - Sayfa 4

Festival alanında Kastamonu’nun Daday usulü etli ekmeğinden gözlemesine, Kastamonu’nun yöresel et ve süt ürünlerinden Taşköprü kuyu kebabına kadar ürünlerin bulunduğu çok sayıda stant, gün boyunca doldu taştı. Vatandaşların en çok dikkatini çeken stantlardan bir tanesi ise pişmaniye standı oldu.