ÜMRANİYE

Ümraniye Belediyesi meslek öğretiyor

Ümraniyelilerin yeni meslekler edinmesine önemli katkılarda bulunan meslek edindirme kurslarının 2. dönem kayıtları başladı. Hedef kitlesi yetişkin bireylerin olduğu kurslara özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterirken, kurslara hâlihazırda bin 441 kursiyer devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye Belediyesi meslek öğretiyor - Sayfa 1

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye halkının gelişimine katkı sağlamak için kurulan meslek edindirme kursları, 28 branşta eğitimlerini sürdürüyor. Başarılı bir ilk dönem geçiren meslek edindirme kursları için ikinci dönem kayıtları da başladı.

Ümraniye Belediyesi meslek öğretiyor - Sayfa 2

Ümraniyeliler için yeni meslek kapıları açan meslek edindirme kursları özellikle kadınlardan büyük ilgi görüyor. Hedef kitlesi yetişkin bireylerin olduğu kurslar, bin 441 kursiyer ile eğitimlerini sürdürüyor.

Ümraniye Belediyesi meslek öğretiyor - Sayfa 3

Yılda bin 300’ün üzerinde mezun veren meslek edindirme kurslarında, Aşçı Yardımcılığı, Pastacılık, Bayan Kuaförlüğü, Erkek Kuaförlüğü, Arıcılık, Kösele Deri Çanta Yapımı, Çocuk Gelişimi, Hasta Yaşlı Bakımı, İlkyardım, Giyim, Mefruşat, Modelistlik, İğne Oyası, Örgü, Makine Nakışı, El Nakışı, Tel Kırma, Feretiko, Makrome, Keçe, Amigurimi, Oyuncak bez bebek yapımı, Bilgisayar İşletmenliği, Çakıl Taşı İle Resim Yapımı, İşaret Dili braşlarında kurslar yer alıyor.

Ümraniye Belediyesi meslek öğretiyor - Sayfa 4

Meslek edindirme kurslarında mesleki eğitimlerin birçoğu yıllık (iki dönem) olmakla beraber dönemsel kurslar da bulunuyor. Dolayısıyla birinci dönem açılmış olan kurslar ikinci dönem de devam ediyor. Bunun dışında yeni açılan branşlar ve kurs merkezleri için de kayıtlar başladı.