ÜMRANİYE

Ümraniye Belediyesi düzenledi hayvanseverler akın etti

Ümraniye Belediyesi tarafından Türk çoban köpeklerinin tanıtılması amacıyla ‘Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması’ düzenlendi. Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen yarışma, vatandaşların büyük ilgisini çekerken, etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katılarak destek verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye Belediyesi düzenledi hayvanseverler akın etti - Sayfa 1

Son zamanlarda düzenlenen festival ve etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Ümraniye Belediyesi, bu kez de düzenlediği ‘Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması’ ile bir ilke imza attı. Ümraniye Belediyesi ve Kangal İstanbul Çiftliği ile birlikte Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen yarışmaya çok sayıda vatandaş katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da etkinliğe katılarak destek verdi.

Ümraniye Belediyesi düzenledi hayvanseverler akın etti - Sayfa 2

Hayvanseverlerin büyük ilgisini çeken yarışmaya yaklaşık 100 köpek katılırken, yarışmaya katılan köpekler iri yapıları ile dikkat çekti. Yarışmada kangal, akbaş, anadolu ve malaklı ırklarına mensup köpekler, farklı kategorilerde incelendi. Irk, yaş grubu ve cinsiyete göre değerlendirilen köpekler, girdikleri derecelere göre ödüllendirildi.  Yarışma sırasında zaman zaman köpekler arasında gerginlikler de yaşandı. Bu sırada sahipleri devasa büyüklükteki köpeklere güçlükle hakim oldu. Bazı köpeklerin sahiplerine olan sevgisini anlatmak için sarılmaları ise görülmeye değerdi.

Ümraniye Belediyesi düzenledi hayvanseverler akın etti - Sayfa 3

“Hayvan sevgisi bizim töremizde var”

Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen programa katılarak destek veren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ““Hayvan Sevgisi bizim töremizde var. Attan başlayın, kedi, köpek, bunların hepsi Türk örf ve adetinde dost olarak görülürler” dedi. Başkan Yıldırım’a programda yarışmaya katılan en büyük köpekler gösterildi ve bilgi verildi. 

Ümraniye Belediyesi düzenledi hayvanseverler akın etti - Sayfa 4

Burada bir açıklama yapan Başkan Yıldırım, “Hayvan Sevgisi bizim töremizde var. Attan başlayın, kedi, köpek, bunların hepsi Türk örf ve adetinde dost olarak görülürler. Onun için de böyle cazip organizasyonlarda Ümraniye’de olmak istedik” şeklinde konuştu. Daha önce Ümraniye’de drift festivali, uçurtma festivali ve araba gösterileri düzenlediklerini hatırlatan Yıldırım, “Çoban köpekleri ile alakalı iki tane önemli cins var. Bir tanesi kangal, diğeri de akbaş. Akbaş özellikle çok önemli. Hakikaten dünyada olmaya bir cins. Hatta Amerikalılar tarafından yurtdışına kaçırılıp sonrasında dava konusu olmuştu. Amerika ve Avrupa’da sahipsiz köpeklerin itlaf olduğu bir dönemde bizim bütün mahallelerimizde köpeklere vatandaşlarımızın bakması, beslemesi, onlarla meşgul olması, canlılara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Bu bizim örfümüzden, adetimizden, dini duygularımızdan gelen bir anlayış. Bu anlayıştan dolayı da bu tür bir organizasyonun Ümraniye’de olmasını arzu ettim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve kutluyorum” diye konuştu.