ÜMRANİYE

Ümraniye Belediyesi aşevi ve sosyal marketleriyle gönülleri ısıtıyor

Sosyal Belediyeciliği ilke edinen ve yaptığı çalışmalarla insanların hayatlarına dokunan Ümraniye Belediyesi, ilçedeki sosyal market, eğitim yardımları, aşevi ve evde bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer alarak kimsesizlerin kim’i oluyor.

Ümraniye Belediyesi aşevi ve sosyal marketleriyle gönülleri ısıtıyor - Sayfa 1

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan yardıma muhtaç ailelere her fırsatta destek olmaya devam ediyor. Halil İbrahim Sofrası Aşevi, modern ve sağlıklı koşullarda yardıma muhtaç ve kimsesiz ailelere her gün dört adet araçla 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca ilçede yaşayan dar gelirli ailelere 15 yıldır düzenli olarak gıda ve giyim yardımı yapılıyor. Bu kapsamda belediyenin verdiği sosyal destek kartı ile binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş sosyal marketlerden dilediklerince alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ümraniye Belediyesi aşevi ve sosyal marketleriyle gönülleri ısıtıyor - Sayfa 2

Her gün Binlerce Kazan Onlar İçin Kaynıyor

Yaklaşan kış sebebiyle şartlar ne olursa olsun ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş götüren Ümraniye Belediyesi Aşevi ekipleri, kış mevsiminin zorlu hava koşullarında da kimsesiz ve yoksul insanlar için sabahın erken saatlerinde işbaşı yapıyor. Yemek yapamayacak durumda olduğunu bildiren herkese, gerekli tahkikatları yapmak kaydıyla yardım eli uzatan belediye ekipleri, her gün Ümraniye’nin her mahallesine yemek ulaştırıyor. Bu sayede Ümraniye’de hem gönüller doyuyor, hem de yüzler gülüyor.

Ümraniye Belediyesi aşevi ve sosyal marketleriyle gönülleri ısıtıyor - Sayfa 3

Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde hazırlattığı yemeklerle yardıma muhtaç vatandaşlarının yüzünü güldüren Ümraniye Belediyesi, her gün yaklaşık 1000 kişilik yemeği hasta, ihtiyaç sahibi, engelli ve evinde yemek pişiremeyecek durumda olan vatandaşların evine kadar götürüyor. Ümraniye Belediyesi, yardımlarını çeşitli vesilelerle ulaştırmaya devam ediyor. Bu hizmetler çerçevesinde Halil İbrahim Sofrası Aşevi, ilçede yaşayan yoksulların adeta dayanağı haline geldi.

Ümraniye Belediyesi aşevi ve sosyal marketleriyle gönülleri ısıtıyor - Sayfa 4

Evinde erzak olduğu halde yaşlılık, hastalık, düşkünlük vb. nedenlerle yemek yapamayan aileleri belirleyen Ümraniye Belediyesi, her gün bin kişilik yemeği, belirlenen kişilerin kapısına kadar götürüyor. Aşevine ait bir arabayla götürülen yemekler 3 çeşitten oluşuyor. Ümraniyeli ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise yapılan bu hizmetten oldukça memnun. Özellikle kimsesiz yaşlı ve hasta vatandaşlar, komşularının yardımlarıyla ayakta durduklarını belirterek, belediyenin kendilerine dayanak olduğunu ve belediyenin bu hizmeti ile sofralarının sıcak yemek gördüğünü söylediler.