ÜMRANİYE

Ekrem İmamoğlu’nun yeni adresi Ümraniye! Tek tek dolaştı

Geçtiğimiz haftalarda Üsküdar, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüpsultan,Esenler Belediyelerini ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni durağı Ümraniye Belediyesi oldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu’nun yeni adresi Ümraniye! Tek tek dolaştı - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7’nci ilçe ziyaretini AKP'li Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'a yaptı. “Seçim bitti, işimiz insanlara hizmet” diyen İmamoğlu, “Biz, onların deneyiminden faydalanacağız, Büyükşehir hizmetlerine yön vereceğiz." dedi. İmamoğlu ve Yıldırım 'buggy' diye tabir edilen elektrikli araçla millet bahçesini gezdi.

Ekrem İmamoğlu’nun yeni adresi Ümraniye! Tek tek dolaştı - Sayfa 2

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, günün anısına İmamoğlu’na plaket takdim etti.

Yıldırım'ın makam odasına geçen ikili, burada bir süre sohbet etti. “Bugün de Ümraniye'deyiz” diyen İmamoğlu, “Belediye Başkanı'mızla beraber Ümraniye'yi konuşacağız. 39 ilçemizi gezeceğiz. 39 ilçemizle beraber buluşup, hepsiyle İstanbul'un bir bölümünün özetini, beklentilerini belediye başkanlarımızdan dinleyerek, önümüzdeki süreci beraber tanımlama çabası içerisindeyiz. Ümraniye Belediye Başkanı'mızdan da hem Ümraniye'nin İBB'den olan beklentilerini, mevcut durumu hem de bundan önce yapılan ya da eksik kalmış, tamamlanamamış ne varsa, onları dinleyeceğiz. Ona göre de tedbirlerimizi oluşturacağız. İstanbul şehrinin her noktasında, entegre ve iş birliği yaparak bir çalışma modelini geliştireceğiz. Kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun yeni adresi Ümraniye! Tek tek dolaştı - Sayfa 3

İmamoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım ise şunları dedi:  “Bir gelenek olarak, önceki dönemlerde de bildiğim kadarıyla, ilçe belediyelerini başkanlarımız ziyaret ediyordu. Çok faydalı oluyor gördüğüm kadarıyla. Ben de uzun zaman bürokrattım, katılırdım bzılarına. Bir büyükşehir belediye başkanının, bürokratlarla beraber, ilçe belediyesini ziyaret etmesi, meseleleri yerinde görmesi çok iyi oluyor. Ben, bu yönden sayın Başkan'ımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Zaten İBB, hakikaten kurumsal bir kimlik. Dünya çapında bir belediye anlayışıyla, ilçe belediyeleriyle birlikte çalıştığı taktirde, İstanbul'umuzdaki sorunlar, çözülemeyecek sorunlar değil. Daha da iyi olur diye düşünüyorum. Ben, bu yüzden de Sayın Başkan'ımızın bu nazik, nezaketli davranışından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar.”

Ekrem İmamoğlu’nun yeni adresi Ümraniye! Tek tek dolaştı - Sayfa 4

İMAMOĞLU: “SEÇİM BİTTİ, İŞİMİZ İNSANLARA HİZMET”

Makam odasından toplantı salonuna geçen heyete, Yıldırım ve ekibi tarafından sunum yapıldı. Her iki başkan ve beraberlerindeki heyet, sunumun ardından ilçede saha gezilerine çıktı. Heyetin ilk durağı, Ümraniye Millet Bahçesi oldu. Yıldırım, İmamoğlu'na yeşil alanla ilgili bilgiler verdi. Parkta piknik yapan bir grup vatandaş, “Tam sizi anıyorduk, karşımızda gördük. Şaka gibi” diyerek, İmamoğlu ve Yıldırım'ı yemeklerine ortak olmaya davet etti.