TUZLA

Tuzla’nın özel çocukları yaşamın merkezinde yer alıyor

Tuzla Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ile Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Tuzla’nın özel çocukları yaşamın merkezinde yer alıyor - Sayfa 1


Engelliler Haftası özel programına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Filiz Saltan, Kadın Kent Gönüllüleri, aileler ve öğrenciler katıldı. Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü İSEMX müzik grubunun konseri ile başladı. 

Tuzla’nın özel çocukları yaşamın merkezinde yer alıyor - Sayfa 2

Engelli Çocuk Yoktur, Özel Çocuk Vardır
Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Cemil Temel Odabaşı, programın açılış konuşmasını yaptı. Odabaşı, “Engelliler Haftası dünyada 156 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı engellilerin toplumda farkındalıklarını arttırmak ve uyum süreçlerini hızlandırmaktır. Bize göre engelli çocuk yoktur özel çocuk vardır. Engel, zihin ve kalplerdedir. Sevgi, saygı ve azimle birlikte aşılamayacak engel yoktur” dedi.

Tuzla’nın özel çocukları yaşamın merkezinde yer alıyor - Sayfa 3

Tuzla’da “Özel Çocuklar” Çok Şanslı
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla’da “Özel Çocuklar”a yönelik çalışmaları şans olarak değerlendirdi. Devlet hizmetlerinin yanı sıra Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğini vurgulayan Alireisoğlu, “Tuzla’da yaklaşık 350 özel çocuğumuz var. Yaklaşık 250 öğrencimiz de farklı okullara dağılmış durumda. Bu kardeşlerimiz engelli değil özel çocuklar. Engel hayatın her alanında var. Devletimiz, ulaşım, yemek, özel rehabilitasyon merkezleri ile Özel Çocuklarımız’a imtina göstermektedir. Belediyemiz çok güzel kurumlarla çocuklarımıza ulaşmaktadır. Bu kapsamda Gönül Elleri Çarşısı’nın yapmış olduğu katkı, Kadın Kent Gönüllüleri ile çocuklarımıza karşı göstermiş olduğu alaka, pek çok ilçenin sahip olmadığı büyük şanslardan biridir. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya bakışı, duruşu için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tuzla’nın özel çocukları yaşamın merkezinde yer alıyor - Sayfa 4

Özel Çocuklarımız Eğitimle Sosyal Hayata Karışıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, engelli bireylere yönelik çalışmalar hakkında bilgi vererek geçmişten günümüze değerlendirme yaptı. “Sanki Türkiye’de hiç özel insan yok, özel çocuklarımız yokmuş gibi yaşadığımız yılları hatırlıyorum” diyerek hafızaları tazeleyen Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Özel Çocuklarımız bizim için çok özel. Özel Çocuklarımıza yönelik çok ciddi hizmetler yapılıyor. Son 17 yılda yapılan bazı yasal değişikliklerle, iyileştirmelerle, devletimiz tarafından yapılan yatırımlarla, eğitimle özel çocuklarımız sosyal hayata karışıyor. Biz aslında çocuklarımız ve vatandaşlarımızı eve kapatıp mahkûm hayatı yaşatırken, ailelerini de gardiyan havasına soktuğumuz günler yaşamışız. Elleri öpülesi anne ve babalarıyla beraber onlar için ne yapsak azdır, sizin için ne yapsak azdır. Bundan emin olabilirsiniz. Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nun yapmış olduğu çalışmaları çok yakından takip ediyorum. Bundan sonra da daima yanınızda olacağımızı ifade ediyor, size hizmet etmekten onur duyuyorum”