TUZLA

Ekrem İmamoğlu yılın son ziyaretini Tuzla'ya yaptı kreş için arazi istedi

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16’ncı ilçe belediyesi ziyaretini Tuzla’ya yaptı. Belediye başkanı Şadi Yazıcı'yla görüşen İmamoğlu, sanayi bölgesinden kreş için arazi talep etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu yılın son ziyaretini Tuzla'ya yaptı kreş için arazi istedi - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün, yılın son ilçe gezisini Tuzla’da yapıyoruz. Tuzla Belediye Başkanı’mızla beraber verimli bir günü geçireceğiz. Hem Tuzla ile müşterek, nasıl güzel işler yaparız önümüzdeki yıllarda hem de mevcutta Büyükşehir Belediyesi ile hangi konular, işler var, onları beraber konuşacağız, istişare edeceğiz kendi ekibimizle ve Tuzla Belediye Başkanı’mızın ekibiyle birlikte. Umuyorum, verimli bir görüşme olacak. Bu diyaloğu, en üst seviyede önemsiyoruz. Burada da kalmayacak. Bütün ilçelerimizi gezdikten sonra, özelikle bölge çalışma masalarımız, burada konuştuğumuz ve kayıt altına aldığımız işlerin takibini yapacak. Sürdürülebilir bir ilçe belediyesi-İBB ilişkisi koordine etmiş ve başarmış olacağız inşallah. Değerli olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Ekrem İmamoğlu yılın son ziyaretini Tuzla'ya yaptı kreş için arazi istedi - Sayfa 2

YAZICI: “İBB İLE BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ İŞLER ÖNEMLİ”

Yazıcı da İmamoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları dedi:
“Söylediklerinizin, ilçe ve İBB açısından çok kıymetli olduğunu, kıymetli ve olumlu sonuçlar doğurduğunu düşünüyorum. İstanbul’un en ucundayız. Zaman zaman unutuluyoruz. Her ne kadar İstanbul Tuzla’dan başlar desek de realite burada bitiyor Anadolu’ya doğru gidildiğinde. Koordinasyonun ve İBB ile birlikte yapacağımız işlerin, halkımızı açısından gerçekten önemli hizmet oluşturacağına inanıyorum. Çok teşekkür ediyoruz.”

Ekrem İmamoğlu yılın son ziyaretini Tuzla'ya yaptı kreş için arazi istedi - Sayfa 3

Konuşmaların ardından, Tuzla’nın sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Yazıcı ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. Sunumun ardından İmamoğlu ve Yazıcı, ilçe sınırları içindeki İBB’ye ait “Benim Köyüm Çiftliği Projesi” alanında incelemelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu yılın son ziyaretini Tuzla'ya yaptı kreş için arazi istedi - Sayfa 4

TUZLA OSB’DEN KREŞ ARAZİ TALEBİ

Saha incelemesinin ardından Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ne geçen İmamoğlu ve Yazıcı, burada Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bilal Hancı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Daha sonra konferans salonuna geçen heyet, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle buluştu. İlk konuşmayı yapan Tuzla OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hancı, yönetim olarak kendilerine ait bir araziyi kreş yapılması için İBB’ye tahsis etmek istediklerini belirtti.