SULTANGAZİ

Sultangazi'de 10 ton çiğköfte dağıtıldı

Adıyaman'ın meşhur lezzeti Sultangazililerle buluştu. Çiğköfte Festivali'nde 100 ustanın yoğurduğu 10 ton çiğköfte, ziyaretçilere ikram edildi. Tonlarca çiğköfte bir saat içinde tükendi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sultangazi'de 10 ton çiğköfte dağıtıldı - Sayfa 1

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği (ÇİĞDER)'nin düzenlediği Çiğköfte Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Merkez Cami önünde düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı. Etkinlikte 100 ustanın yoğurduğu 10 ton çiğköfte, kalabalığa dağıtılmak üzere özenle hazırlandı. Yağmura aldırmayan vatandaşlar çiğköfte yiyebilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Latif Doğan ve Kahtalı Mıçe'nin sahne aldığı festival, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Sultangazi'de 10 ton çiğköfte dağıtıldı - Sayfa 2

Festivale  TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av.Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Adıyaman Dernekler Federasyon Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, ÇİĞDER Başkanı Orhan Güzelaydın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi'de 10 ton çiğköfte dağıtıldı - Sayfa 3

Çiğköfte sektörünün son 10 yılda ekonomiye ciddi katkı sunduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Çiğköfte şu anda günlük 300 ton, yıllık 1 milyar tonu geçen ciddi bir üretimle yaklaşık 10 milyar dolarlık bir alan haline geldi. Bu yönüyle Çiğköfteciler Derneği bünyesinde bulunan bütün firmaları destekliyorum" dedi.

Sultangazi'de 10 ton çiğköfte dağıtıldı - Sayfa 4


Konuşmasında birlik, beraberlik vurgusu yapan Başkan Dursun,"Sultangazi'de yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirmeye, dertleriyle dertlenmeye devam edeceğiz" diye belirtti.