SULTANBEYLİ

Sultanbeyli’ye gelen şairler öğrencilerle buluştu

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene 7.si düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali kapsamında Sultanbeyli’ye gelen şairler öğrencilerle buluştu ve şiir okumaları gerçekleştirdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sultanbeyli’ye gelen şairler öğrencilerle buluştu - Sayfa 1

Bu sene “Balkan Esintisi” temasıyla düzenlenen festivale yurt içi ve yurt dışından birçok şair katıldı. Dün galası gerçekleştirilen festivalde unutulmaz anlar yaşandı. Galada şiirlerini seslendiren şairler, bugün de gençleri okullarında ziyaret etti ve şiirlerini seslendirdi.

Sultanbeyli’ye gelen şairler öğrencilerle buluştu - Sayfa 2

Yurt içi ve yurt dışından gelen şairler; Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirdi. Keyifli anların yaşandığı ikinci günde öğrenciler şairlere sorular sordu.

Sultanbeyli’ye gelen şairler öğrencilerle buluştu - Sayfa 3

“Şairlerimiz Gençlerimizle Buluştu”

Şairlerin öğrencilerle buluşmasını değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Festivalin en önemli ayağının şairlerin öğrencilerle buluşmasını olduğuna dikkat çekti. Festival kapsamında her sene olduğu gibi bu sene de şairlerle öğrencileri buluşturduklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Aynı kültürü, tarihi paylaştığımız Balkanlarla bağlarımızın güçlenmesi, gençlerimizin de bu coğrafyaya karşı duyarlı olmasını istiyoruz. Bu bakımdan şairlerimizin okullarımıza yaptığı ziyaretleri değerli buluyorum. Rabbim bağlarımızı her zaman kuvvetli etsin.” dedi.