SULTANBEYLİ

Âşık Veysel’in adı Sultanbeyli’de ölümsüzleşiyor

Halk Edebiyatı’nın güçlü ismi Âşık Veysel Şatıroğlu’nun anısına yapılan park, 30 Kasım Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılacağı açılışla hizmete giriyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Âşık Veysel’in adı Sultanbeyli’de ölümsüzleşiyor - Sayfa 1

Söylediği türkülerle evrenselleşen ve herkesin sevgisini kazanan Âşık Veysel Şatıroğlu’nun adı Sultanbeyli’de yaşayacak. Ozanın “Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” dizelerinden hareketle uzun, ince bir yol şeklinde oluşturulan yeni park; üstadın dizelerini yansıtıyor. Yavuz Selim Mahallesi’ne kurulan parkın içinde dinlenme alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları bulunuyor. Ayrıca parkın duvarlarına da Âşık Veysel’in dizeleri yerleştirildi.

Âşık Veysel’in adı Sultanbeyli’de ölümsüzleşiyor - Sayfa 2

Parkla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’ye yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Âşık Veysel’in adı Sultanbeyli’de ölümsüzleşiyor - Sayfa 3

Açılan parkla Âşık Veysel gibi topluma mâl olmuş, söylediği türkülerle insanların yüreğine dokunmuş bir değerin Sultanbeyli’de ilelebet yaşayacağının altını çizen Başkan Keskin, “Parkımıza ozanımız Âşık Veysel’in adını verdik. Duvarlarımızı onun ölümsüz dizeleriyle süsledik. Yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanlarıyla parkımız halkımıza hizmet edecek. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Âşık Veysel’in adı Sultanbeyli’de ölümsüzleşiyor - Sayfa 4

Açılış Programı

Tarih: 30 Kasım Cumartesi

Saat: 15.00

Yer: Yavuz Selim Mahallesi, Şalgamlı Caddesi