ŞİŞLİ

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek...

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu kez DSP’nin adayı olarak göreve talip olduğunu açıkladı. Şişli’yi yeniden cazibe merkezi yapacağının sözünü veren Sarıgül, “Yurttaşlarım merak etmesin, Şişli’de herkesin yüzü gülecek. Ekonomimiz canlanacak” diyor.

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek... - Sayfa 1

DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtladı.

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek... - Sayfa 2

● CHP demiştiniz ama DSP’den aday oldunuz. Ne oldu da CHP’yle yola devam etmediniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetini gördüm. Ancak Genel Merkez’de, CHP’nin iktidar olmasını istemeyen, güçlü adaylardan korkan dar bir grup var. O grubun bize karşı iyi bir enerjisi olmadığını hissettim. Düşünün, 5 yıl önce beni CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı yapıp, kenti bana emanet etmişler. Büyükşehir aday tanıtımı oluyor ama ben davet edilmiyorum. Olacak iş mi? Bunların hepsi birer mesajdı.

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek... - Sayfa 3

KILIÇDAROĞLU'NA SAYGIM SONSUZ

● Siz sessizce mücadele ettiniz. Partiyi hedef almadınız ve hala almıyorsunuz…

CHP’nin kurumsal kimliğine ve seçmenlerine saygım sonsuz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve yakın çevresinin iyi niyetini biliyorum. Ama dediğim gibi parti içinde dar bir grup var ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun o grubu aşamayacağını hissettim. Ve kesinlikle boynumu uzatmadım.

Mustafa Sarıgül: Şişli mağdur edildiğimizi gördü! Cevabını verecek... - Sayfa 4

● CHP’de parti içinin boşaltılmak istendiğine ve kazanabilecek adayların DSP’ye geçmesinin sağlandığına dair bir iddia var. Doğru mu bu?

Asla doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü CHP’yle, AK Parti arasında çok büyük bir oy farkı var.

Oyların bölündüğü söyleniyor. 1-2 puan oy farkı olsa bölünür ama yüzde 25 oy farkıyla bu mümkün değil. Demek ki, CHP Genel Merkezi’nin kendisini dizayn etmesi şart. Siz halk gücü olan kendi evladınızı başka taraflara iterseniz, o evlatta kardeş partiye gider. Artık yeni Şişli’yi ve yeni Şişli’nin geleceğini konuşmamız lazım. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Evlatlarına DSP’nin kapılarını açtılar. Tarih tekerrürden ibarettir. 2009’da Sayın Deniz Baykal beni partiden ihraç etmiş ve aday yapmamıştı. Yine DSP bana kollarını açmıştı. O dönem DSP adayı olarak yüzde 54 oy almıştım. CHP adayı yüzde 21, AK Parti adayı da yüzde 19 oy almıştı. Zannediyorum ki, bu seçimde de aynı sonucu alacağız. Şişli halkına güveniyorum. 48 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Gitmediğimiz mahalle, çalmadığımız kapı kalmadı. 4 yaz boyunca denize dahi girmedim. Sürekli Anadolu’daydım. Şişli’de oturan yurttaşlarımızın köylerine gittim. Yurttaşlarımızla aramızda büyük bir sevgi inşa ettik.