ŞİŞLİ

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Darülaceze ziyaretinde yaşlılara çay taşıdı

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına Şişli'de devam etti. Darülaceze ziyaretinde yaşlılara elleriyle çay servisi yapan İmamoğlu, artı puanları hanesine yazdırmayı sürdürdü.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Darülaceze ziyaretinde yaşlılara çay taşıdı - Sayfa 1

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'deki seçim turu kapsamında Darülaceze'yi ziyaret etti. Yönetim tarafından karşılanan İmamoğlu, Darülaceze sakinleriyle keyifli sohbetler yaptı, sorunlarını dinledi. İmamoğlu, bir Darülaceze sakinine çiçek vermek istedi. Çiçeği kabul etmeyen yaşlı adam, İmamoğlu'ndan çay istedi. Bunun üzerine ocağa geçen İmamoğlu, kendi elleriyle doldurduğu çayı, yaşlı adama, ''Çayı istedi, getirdim'' diyerek ikram etti.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Darülaceze ziyaretinde yaşlılara çay taşıdı - Sayfa 2

İmamoğlu, gezisinin sonunda Darülaceze sakinlerinin ürettiği ürünlerden satın aldı. ''Evi tamamladık'' diyen İmamoğlu, ödemesini nakit olarak yaptı. İmamoğlu, ''Yaşlılarımızın ailelerinden kopmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için gündüz bakımevleri kuracağız'' müjdesini verdi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Darülaceze ziyaretinde yaşlılara çay taşıdı - Sayfa 3

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah Roman vatandaşlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından soluğu Darülaceze'de aldı. İmamoğlu, Darülaceze sakinlerini ziyaretinden önce yönetimin hazırladığı kısa programa katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Darülaceze'nin tarihine dikkat çekti. İmamoğlu, "Her toplum yaşlısına ve düşkününe bakar. Her toplumda huzur evlerimiz vardır, yapılır, bu konuda örnek olanları da var. Burada çok derin bir mesaj var. Bence dünya barışına örnek bir mesaj, hatta ülke içi bir barışa örnek bir mesaj. Yani dışarıda hiç kimseyi bırakamama mesajı var. O dönemde yoğun bir biçimde bulunmasından kaynaklı az ya da çok inançlarına bile yerine getirmeye yönelik onun alt yapısını hazırlamak. Bunlar çok derin felsefeler yani bizim Osmanlı'yı ve o dönemdeki padişahların kurdukları kurum ve kuruluşları derinlemesine analiz etmek lazım" dedi.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Darülaceze ziyaretinde yaşlılara çay taşıdı - Sayfa 4

''Gündüz bakımevleri kuracağız''

Konuşması öncesinde yapılan videolu sunumların kendisini duygulandırdığını belirten İmamoğlu, "Yapılan sunumlarla duygulandığımı ve vazife anlamında sorumluluk hissettiğimi belirtmek istiyorum. Bizim de projelerimiz var. Düşkünlerimize ve yaşlılarıma ve hayata bağlı kalarak yaşamlarını sürdürme projelerimiz var. Nesiller arası iletişimle ilgili, mahalle düzeyinde buluşma anları sağlama konusunda gündüz bakımevi, düşkünlerimizi ya da yaşlılarımızın ailelerinden kopmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, onları gündüz bakım aldığı yine gece çoluğuyla, çocuğuyla bulaşabildiği ortamlar, gündüz de bulunabildiği ortamlarda üretken olabildikleri yerler organize etme projemiz var. Yani orada nesiller arası iletişimden kastımız, orada tecrübe sahibi teyzelerimizin, amcalarımızın gelen küçük çocuklarımıza bir dede, nine şefkatiyle bildiklerini aktarabilmesi gibi projelerimiz var" diye konuştu.