ŞİLE

Temiz bir Şile için çalışmalar meyvesini vermeye başladı

Temiz bir Şile için çalışmalar ve girişimler meyvesini vermeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ÇEVKO’dan alınan toplam 600 geri dönüşüm ve çöp konteynerleri Şile'ye kazandırıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Temiz bir Şile için çalışmalar meyvesini vermeye başladı - Sayfa 1

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın 03.12.2019 tarihinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı iş birliği sonucu ilçeye kazandırılan geri dönüşüm ve çöp konteynerleri ile ilçenin her köşesine çöp konteynerleri koyarak, Şile’nin daha temiz ve özenli kalması yönündeki çalışmalar artarak devam ediyor.

Temiz bir Şile için çalışmalar meyvesini vermeye başladı - Sayfa 2

İlhan Ocaklı; ’’Bugün ilçemize kazandırdığımız geri dönüşüm ve çöp konteynerleri için mutluyuz. İlçemizin daha temiz kalabilmesi ve plastik, ambalaj ve diğer geri dönüşüm maddelerinin toplanmasını sürdürülebilirlik açısından önemli buluyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda büyük bir hassasiyetle yaklaşmalarını, geri dönüşüm maddelerini 790 km2 olan Şile’mizin her bir köşesinde bulunduracağımız geri dönüşüm konteynerlerine atmalarını istiyoruz. Çevre kirliliği, israf, boşa giden kaynaklar… Hepsinin çözümü için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Tüm bunları önlemek için başlatılan Sıfır Atık Projesi de, seferberliğe dönüştü. Unutmayalım “Geri Dönüşüm Atıkları Çöp Değildir”. Sürdürülebilirlik konusunda ilçemiz adına daha fazla gayretle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.’’ dedi.