SARIYER

Cumhuriyetin çocukları Sarıyer'de 29 Ekim'i kutladı

Sarıyer İz Hareketi, cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde 3. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Çocuk Şenliği düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla salonu dolduran minikler, 29 Ekim’i tiyatro, oyun ve çeşitli gösterilerle kutladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Cumhuriyetin çocukları Sarıyer'de 29 Ekim'i kutladı - Sayfa 1

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde bayram coşkusu tüm Sarıyer’i sardı. Sarıyer İz Hareketi de çocuklar için Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde 3. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Şenliği düzenledi.

Cumhuriyetin çocukları Sarıyer'de 29 Ekim'i kutladı - Sayfa 2

“Geleceğe iyi bir iz bırakıyoruz” sloganıyla yola çıkarak sosyal ve ekonomik alanda çalışmalar yürüten İz Hareketi, hazırladığı birbirinden eğlenceli etkinliklerle çocuklara hem cumhuriyetin önemini anlattı hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağladı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı etkinlikte çocuklar cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Cumhuriyetin çocukları Sarıyer'de 29 Ekim'i kutladı - Sayfa 3

CUMHURİYET BİR YAŞAM BİÇİMİ

Etkinliği hazırlayan İz Grubu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bugün Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için geldik. İz Grubu artık bizimle özdeşleşti. Burada olmak, bu sahneye çıkmak çok önemli. Cumhuriyet bir yönetim biçimi ve cumhuriyet olmasaydı şu an hiçbirimiz burada olmazdık. Çünkü cumhuriyet aynı zamanda bir yaşam biçimi” dedi.

Cumhuriyetin çocukları Sarıyer'de 29 Ekim'i kutladı - Sayfa 4

DOYASIYA EĞLENDİLER

Ülkemiz için en önemli günlerden biri olan Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu bir şekilde kutlandığı şenlik, BKM Çocuk Atölyesi’nin performans gösterisiyle başladı. Şenlik,  stand-up dan halk oyunları gösterilerine tiyatrodan perküsyon gösterilerine kadar birbirinden eğlenceli etkinliklerle sahne oldu. Gün boyunca doyasıya eğlenen çocuklara etkinlik sonunda çeşitli hediyeler verildi.