RÖPORTAJ

Binali Yıldırım'a seçimi kazandıracak detayı açıkladı

23 Haziran'a doğru İstanbul'da rekabet kızışmış durumda. Yarış CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçerken, anket şirketleri de bir bir sonuçlarını açıklıyor. KONDA'nın anketinden çıkan sonuçlar ise bomba. Özellikle yapılacak bir hamle ile Binali Yıldırım seçimi kazanabilir!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Binali Yıldırım'a seçimi kazandıracak detayı açıkladı - Sayfa 1

YSK AK Parti'nin itirazları sonucunda İstanbul seçiminin iptal edilip yeniden yapılmasına karar verdi. Yapılan usülsüzlükler ise gerekçeli kararın açıklanmasının ardından belli oldu.

Binali Yıldırım'a seçimi kazandıracak detayı açıkladı - Sayfa 2

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçiminde seçmenin olası tercihlerini değerlendirdi.

Binali Yıldırım'a seçimi kazandıracak detayı açıkladı - Sayfa 3

Bu seçimin kilit partisi Saadet Partisi’nin kendi adayıyla seçime girecek olmasının Ekrem İmamoğlu lehine olduğunu söyleyen Ağırdır, Yıldırım’ın kazanmasını belirleyecek şeyin ise sandığa gelmeyen kendi kitlesinin sandığa gelme oranı olacağını açıkladı. Ağardır’ın 23 Haziran seçimleriyle ilgili bir röportaj verdi. 

Binali Yıldırım'a seçimi kazandıracak detayı açıkladı - Sayfa 4

Ekrem İmamoğlu için oy vereceklerin sayısı artar

''Öncelikle sayıları tekrarlayalım. Bir kere 100 İstanbul seçmenin 16’sı sandığa gitmedi. 3 de geçersiz oy ortaya çıkınca 19 oldu. 81 kişi üzerinden baktığımızda Ekrem Bey 39 buçuk, Binali Yıldırım 39. 3 oranında oy aldı. Her iki adayın da buradan başlayacağı varsayılabilir. Hem diğerlerinden eksilen 2 puan hem de geçersiz üç puan var, 16 da katılmayan var toplamda 100 kişiden 21’inin şimdiden tercihlerinin ne olacağı meselesi önümüzde duruyor. Ekrem Bey için o 39 insan gelip yine oy verecektir. Eksilme ihtimali söz konusu değil ama artma ihtimali var. Çünkü katılmayanların hepsi AK Parti seçmeni değil. Bu sefer sandığa onlardan da muhakkak gelen olacak.''