PENDİK

Sezon açıldı Pendik Belediyesi ekipleri denetimleri sıklaştırdı

Pendik Belediyesi ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Daha önce okul kantinleri, bakkal, market denetimleri yapan ekipler sezonun açılması ile birlikte balık tezgahlarında soluğu aldı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sezon açıldı Pendik Belediyesi ekipleri denetimleri sıklaştırdı - Sayfa 1

Sezonun açılması ile birlikte fırsatçıların da gözü açıldı. Pendik Belediyesi ekipleri bu fırsatçılara geçit vermemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Sezon açıldı Pendik Belediyesi ekipleri denetimleri sıklaştırdı - Sayfa 2

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte başlattığı denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Denizlerimizde avlanması yasak olan küçük balıkların yakalanması ve nesillerinin tehlike altında olması denetimlerin önemini bir kat daha arttırdı.

Sezon açıldı Pendik Belediyesi ekipleri denetimleri sıklaştırdı - Sayfa 3

Denetimlerde satışa çıkarılan tüm balık çeşitleri yasaların izin verdiği boyutlara göre ölçüldü. Tezgahlarındaki balık boyutları sınırda olan tezgahlara uyarı tebligatları yazılırken zabıta ekiplerince denetimlerin devam edeceği belirtildi. 

Sezon açıldı Pendik Belediyesi ekipleri denetimleri sıklaştırdı - Sayfa 4

Avlanan balık çeşitlerine göre olması gereken minimum boyutlar ise şöyle:

Hamsi 9 cm, Barbun 13 cm, Lüfer 20 cm, İstavrit 13 cm, Mezgit 13 cm, Palamut 25 cm, Sardalya 11 cm ve Kalkan 45 cm büyüklükte olmalı.