PENDİK

Pendik Belediyesi o haberler üzerine harekete geçti!

Son günlerde kamuoyu gündeminde olan 'yetkisiz sağlık hizmeti' sunumuna ilişkin haberlerin artması üzerine, Pendik Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.Yapılan açıklamada yapılmaması gereken uygulamaları gerçekleştiren güzellik salonlarının ihbar edilmesi istendi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Pendik Belediyesi o haberler üzerine harekete geçti! - Sayfa 1

Pendik Belediyesi zabıta ekipleri 'güzellik salonu' faaliyet konulu iş yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı. Yapılan açıklamada güzellik merkezleri ve güzellik salonlarında yapılan uygulamalar tek tek açıklandı ve bu bahsedilen tedavileri yapan güzellik salonlarının ihbar edilmesi istendi.

Pendik Belediyesi o haberler üzerine harekete geçti! - Sayfa 2

Son günlerde kamuoyu gündeminde olan 'yetkisiz sağlık hizmeti' sunumuna ilişkin haberlerin artması üzerine, zabıta ekiplerince 'güzellik salonu' faaliyet konulu iş yerlerine denetimler yoğunlaştırıldı.

Pendik Belediyesi o haberler üzerine harekete geçti! - Sayfa 3

Güzellik Merkezleri, içerisinde uzman doktor bulunduran ve ruhsatı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafindan verilen, bünyesinde lazer epilasyon, botoks dolgu vb. tıbbi işlemlerin yapılabildiği polikliniklerdir. Güzellik Salonları ise, bünyesinde uzman doktor bulunmayan, tıbbi işlemlerin yapılamadığı, poliklinik statüsünde olmayan ve ruhsatı belediyece verilen işletmelerdir. Saç kesim ve bakım, manikür, pedikür vb. güzellik ve bakım hizmeti verebiliyorlar.

Pendik Belediyesi o haberler üzerine harekete geçti! - Sayfa 4

Güzellik salonu adı altında faaliyet gösteren iş yerlerinde ilgili mevzuat gereği, lazer epilasyon, botoks dolgu, lazer veya IPN akne, vasküler damar tedavisi, cilt yenileme, akupunktur, lipo elektro, mezoterapi gibi tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler, kimyasal ve bitkisel peeling uygulamaları, mekanik peelling ve dövme silme uygulamaları yapılamıyor. Son olarak, güzellik salonlarının cildi sıkılaştırmak için tercih edilen dermapen tedavisini yapması da yasaklandı. Bu tedavileri sadece, Güzellik Merkezi statüsündeki kuruluşlar yapabiliyor.