PENDİK

Pendik Belediyesi iş başında! Balıkçılar tek tek denetlendi

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte başlattığı denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Denizlerimizde avlanması yasak olan küçük balıkların yakalanması ve nesillerinin tehlike altında olması denetimlerin önemini bir kat daha arttırdı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi iş başında! Balıkçılar tek tek denetlendi - Sayfa 1

Av yasağının kalkması ve sezonun açılmasıyla birlikte balık tezgahlarında başlayan hareketlilik fırsatçıları iştahlandırdı.

Pendik Belediyesi iş başında! Balıkçılar tek tek denetlendi - Sayfa 2

Denizlerimizde avlanması yasak olan gelişimini tamamlamamış küçük balıkların avlanması ve buna bağlı olarak balık nesillerinin tehlike altında olması nedeniyle Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürlüğü tüm ilçe genelinde ve pazarlarda yer alan balık tezgahlarına ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

Pendik Belediyesi iş başında! Balıkçılar tek tek denetlendi - Sayfa 3

 Denetimlerde satışa çıkarılan tüm balık çeşitlerinin yasaların izin verdiği boyutlara göre ölçüldü. Tezgahlarındaki balık boyutları sınırda olan tezgahlara uyarı tebligatları yazılırken zabıta ekiplerince denetimlerin devam edeceği belirtildi. 

Pendik Belediyesi iş başında! Balıkçılar tek tek denetlendi - Sayfa 4

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre vatandaşların balık alırken tazeliğinin yanı sıra boyutlarına da dikkat etmeleri, zira gelecek nesillerin de balık yiyebilmesi için bunun zaruriyet olduğunu belirtti.