PENDİK

Kurtköy Dereyolu yenilendi kesintisiz ulaşım sağlanacak

Pendik Belediyesi Kurtköy Dereyolu’nun ilk etabını tamamladı. Dere ıslah çalışmasına paralel 2 ve 3. etabın da tamamlanmasıyla Çamlık ve Sülüntepe bölgelerinden havaalanı yoluna kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kurtköy Dereyolu yenilendi kesintisiz ulaşım sağlanacak - Sayfa 1

Tamamlandığında Çamlık ve Sülüntepe Mahallelerinden havaalanı yoluna kesintisiz ulaşım sağlayacak olan Kurtköy Dere Yolu’nda çalışmalar sürüyor.

Kurtköy Dereyolu yenilendi kesintisiz ulaşım sağlanacak - Sayfa 2

Pendik Belediyesi, İSKİ’nin dere ıslah çalışmalarını yüzde 90 seviyelerine çıkarmasıyla yol yapımını hızlandırdı. İlk etabı tamamlayan Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, 2. etabı da bitirmek üzere. 

Kurtköy Dereyolu yenilendi kesintisiz ulaşım sağlanacak - Sayfa 3

Yaklaşık 200 metrelik son etapta ise yol yapım çalışmaları önümüzde haftalarda başlayacak.

Kurtköy Dereyolu yenilendi kesintisiz ulaşım sağlanacak - Sayfa 4

Derenin her iki yanına yol yapılıyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri İSKİ’nin derede yaptığı ıslah çalışmalarına paralel olarak derenin her iki yanına yol inşa ediyor. 6’şar metre genişliğinde inşa edilen yolun uzunluğu tamamlandığında toplam 1.600 metre olacak. Kurtköy Dere Yolu’nun tamamının hava şartlarına bağlı olarak bahar aylarında tamamlanması planlanıyor. Proje adı “Kemiklidere 3.Yan Kol” olan yolunhavaalanı yoluna ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra mahalleler arasındaki geçişleri de önemli ölçüde konforlu hale getirmesi bekleniyor.