KAĞITHANE

Ortalık fena karıştı! Kağıthane Belediyesi'nden açıklama var

Kağıthane'de kaçak ve riskli olduğu tespit edilen bina için ekipler harekete geçti. Kağıthane Belediyesi yıkım çalışmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ortalık fena karıştı! Kağıthane Belediyesi'nden açıklama var - Sayfa 1

Kağıthane'de ortalık fena karıştı. Bir dernek tarafından öğrenci yurdu olarak kullanılan bina için yıkım kararı çıktı. Kararın nedeninin ise kaçak ve riskli olması olduğu bildirildi. 

Ortalık fena karıştı! Kağıthane Belediyesi'nden açıklama var - Sayfa 2

Tebligata rağmen boşaltılmayan binanın yıkımı için belediye ekipleri sabah saatlerinde buraya geldi. 

Ortalık fena karıştı! Kağıthane Belediyesi'nden açıklama var - Sayfa 3

 Ancak binadakiler yıkım ekiplerine direnince gerginlik çıktı. Binadakilerin uzaklaştırılmasının ardından yıkım başladı.

Ortalık fena karıştı! Kağıthane Belediyesi'nden açıklama var - Sayfa 4

KAĞITHANE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kağıthane Belediyesi de yıkımla ilgil açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kâğıthane İlçesi, Çağlayan Mh. 5815 Ada, 15 Parsel (31.12.2007 - 07.11.2010 Onaylı Kâğıthane 4. Etap Uygulama İmar Planlarında Dini Tesis Alanı- Cami Alanı) üzerinde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binasının 6306 Sayılı Kanun kapsamında Risk Tespiti için Kağıthane Kaymakamlığı talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTON tarafından 31.01.2017 tarihine saha çalışması yapılarak yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden (karot) hazırlanan Riskli Tespit Raporu sunulmuş ve hazine arazisi üzerindeki yurt ve lojman binası Depreme karşı statik yönden tehlikeli olduğu can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca söz konusu alanda kalan işgalciler 2017 yılında Riskli Yapı Tespit Tutanağına yaptıkları itiraz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca reddedilmiştir. Aynı arazi üzerinde daha önce riskli olduğu tespit edilen Ayazma Camii 2016 yılında bu doğrultuda kontrollü şekilde yıkılmış ve bölge halkının can ve mal güvenliği konusunda duyarlı davranılmıştır. Bugün yıkımı gerçekleştirilen / gerçekleştirilecek olan yurt ve lojman binasının bulunduğu alan; 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak olarak ruhsatsız ve izinsiz olarak yapılmıştır. Arazinin mülkiyet sahibi Hazine'dir. Dolayısı ile 3.kişilerin herhangi bir kaybı söz konusu değildir. Geçtiğimiz günlerde yaşanan İstanbul Depreminden sonra Riskli olduğu tespit edilen bu yapıların yıkılması ve tedbir alınması ile ilgili belediyemize çok sayıda müracaatta bulunulmuştur."