KAĞITHANE

Kağıthaneli çocuklar dünya rekoru kırdı

Kağıthaneli 250 çocuk, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde farkındalık oluşturmak için, geri dönüşümden topladıkları atıklarla robot yaparak rekor kırdı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kağıthaneli çocuklar dünya rekoru kırdı - Sayfa 1

Kağıthane Belediyesi Yaşam Beceri Atölyelerinde eğitim gören 250 çocuk; geri dönüştürülebilir atıklar ile teknoloji ve sanatı birleştirdi. Uzun süren çalışmaları neticesinde çocuklar; insan görünümünde iki farklı robot tasarladı.

Kağıthaneli çocuklar dünya rekoru kırdı - Sayfa 2

Robotlardan biri diğerini atıkların içerisinden çıkarmaya çalışırken görülüyor. Çocuklar burada ‘Her atık çöp değildir, geri dönüşümle tekrar kullanılabilir’ mesajını verdi. Bu çalışmaları çocuklara “En Çok Çocukla Robot Yapma” rekorunu kazandırdı.

Kağıthaneli çocuklar dünya rekoru kırdı - Sayfa 3

Robot tasarımını inceleyen Rekor Tescil Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, “en çok çocukla robot yapma” rekor tescil belgesini Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e takdim etti.

Kağıthaneli çocuklar dünya rekoru kırdı - Sayfa 4

"Eğitim Bir Çocuğun En Tabi Hakkıdır"

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Öncelikle tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum. Bugüne özel olarak da en çok çocukla robot tasarımı gerçekleştirdik. Ve işin güzelliği de bu robotu geri dönüşüm malzemeleriyle gerçekleştirmiş olduk. Çocuklarımızın geri dönüşümün öneminin ne kadar farkında olduğunu gördük. Dünyanın bazı ülkelerine baktığımızda çocuklar ne yazık ki; açlıkla, savaşlarla, yoksulluk ve kötü yaşam koşullarıyla baş etmek zorunda. Milyonlarca çocuk eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Tüm çocukların karnının doyduğu, eşit şekilde gülüp oynayabildiği, eğitim alabildiği, sağlıkla koştuğu güzel bir dünyayı ancak onların haklarını koruyarak oluşturabiliriz. Eğitim, bir çocuğun en tabi hakkıdır. Çocuklarımıza iyi eğitim verildiği takdirde; bugün burada da görmüş olduğunuz gibi, nasıl güzel işler başardıklarına hep birlikte şahit oluyoruz.’’ diye konuştu.