KAĞITHANE

Kağıthane Belediyesi'nden çölyak hastalarına özel glütensiz iftar

Kağıthane Belediyesi, Çölyak hastaları için özel iftar düzenledi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de özel misafirleriyle birebir ilgilendi ve glütensiz yiyeceklerle iftarını açtı.

Kağıthane Belediyesi'nden çölyak hastalarına özel glütensiz iftar - Sayfa 1

Kağıthane Belediyesi, Çölyak hastaları için özel iftar düzenledi. Çölyak Hastaları, Kağıthane Belediyesi Hizmet Binası Yemekhanesi'nde ilk kez düzenlenen iftar programında glütensiz ürünlerden yapılan menü ile orucunu açtı. 

Kağıthane Belediyesi'nden çölyak hastalarına özel glütensiz iftar - Sayfa 2

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de özel misafirleriyle birebir ilgilenerek hastalığın önemine vurgu yaptı ve glütensiz yiyeceklerle iftarını açtı.

Kağıthane Belediyesi'nden çölyak hastalarına özel glütensiz iftar - Sayfa 3

İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Hastaları Dernek Başkanı Cemalettin Kaymakçı, Başkan Mevlüt Öztekin’e özel daveti için teşekkür ederek, “Biz Çölyak Hastaları en büyük sıkıntıyı yemeklerde yaşıyoruz. Biz dışarıda yemek yiyemiyoruz. Belediye başkanımız sayesinde bugün ilk defa dışarıda iftar yapmış bulunuyoruz. Bütün belediye başkanlarımız bu nezaketle davranırsa bizde Çölyak Hastaları olarak  çok rahat ederiz” diye konuştu. Kaymakçı, İstanbul’da ortalama 12 bin Çölyak Hastası’nın olduğunu da sözlerine ekledi.