KAĞITHANE

İstanbul'un merkezine 10 bin kitaplı millet kıraathanesi açılıyor

İstanbul'un konum olarak merkezinde yer alan Kağıthane'de, her yaştan vatandaşa özel Millet Kıraathanesi ve Çocuk Kütüphanesi 27 Ocak Pazartesi günü hizmete girecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul'un merkezine 10 bin kitaplı millet kıraathanesi açılıyor - Sayfa 1

Kağıthane Belediyesi tarafından Emniyetevleri Mahallesi'ne inşa edilen Millet Kıraathanesi ve Çocuk Kütüphanesi, toplam 10 bin kitap kapasitesiyle İstanbul'un sayılı kültürel mekanlarından biri olmaya şimdiden aday.

İstanbul'un merkezine 10 bin kitaplı millet kıraathanesi açılıyor - Sayfa 2

Kıraathane; kütüphanesinde bulunan binlerce roman, eğitim, araştırma, bilim, inceleme, edebiyat ve daha pek çok türde kitabı barındıracak.  Her yaştan vatandaşın faydalanacağı sosyal projede kitap okuma alanları, toplantı salonları, sunum ve söyleşi bölümleri yer alacak. Ayrıca kıraathanede ücretsiz internet ve ikramlar da olacak.

İstanbul'un merkezine 10 bin kitaplı millet kıraathanesi açılıyor - Sayfa 3

Çocuklara özel kütüphane

Kağıthane Belediyesi Emniyetevleri Millet Kıraathanesi ile aynı fiziki alan içinde okul öncesi ve ilkokul çağı çocukları için özel kütüphane de oluşturuldu. 

İstanbul'un merkezine 10 bin kitaplı millet kıraathanesi açılıyor - Sayfa 4

Çocuk kütüphanesinde macera, hikaye, eğlence, bilgi ve bilim dolu tam 3 bin kitap, çeşitli oyunlar ve bulmacalar yer alıyor. Çocuklar burada ayrıca akıllı tahta desteğiyle ders çalışabilecek ve tematik kitap okuma bölümlerinde hayal dünyalarını geliştirebilecekler.