KAĞITHANE

Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti ev misafirliğine dönüştü!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim turu kapsamında Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde esnaf turuna çıktı. İmamoğlu'nun esnaf ziyaretleri bir anda ev misafirliğine döndü.

Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti ev misafirliğine dönüştü! - Sayfa 1

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turu kapsamında Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde esnaf turuna çıktı. Bu sırada evinin penceresinden CHP adayını gören Hanife Bozkuş adlı vatandaş, İmamoğlu'na, ''Böyle geziyorsunuz da seçimden sonra bizi tanımıyorsunuz'' siteminde bulundu. Erzurum İspirli olan Bozkuş, İmamoğlu'nun, ''Müsaade edin gelip anlatayım mı?'' talebine olumlu yanıt verdi. Bozkuş Ailesi'nin evine misafir olan İmamoğlu, ''Bizi, sizin dürüstlüğünüz buraya getirdi. Dünyanın en mutlu insanı oldum. İnsanlardan uzaklaşan yönetici olmayacağım'' dedi. İmamoğlu, Bozkuş Ailesi'nin, ''Bir gün İspir kuru fasulyesi yemeye davet ediyoruz'' talebine, ''En kısa sürede'' yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti ev misafirliğine dönüştü! - Sayfa 2

İmamoğlu'na, İYİ Parti Kağıthane Belediye Başka adayı Mehmet Aslan da eşlik etti. Esnaflardan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören İmamoğlu, yurttaşlarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Seçim turunun en ilginç anı ise Hanife Bozkuş adlı vatandaşın, evinin penceresinden İmamoğlu'na, ''Böyle geziyorsunuz da seçimden sonra bizi tanımıyorsunuz'' şeklinde seslenmesi oldu. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Müsaade edin gelip kapınızda anlatayım mı?'' talebinde bulundu. Olumlu yanıt alan İmamoğlu, Bozkuş Ailesi'nin evine misafir oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti ev misafirliğine dönüştü! - Sayfa 3

''Bizi buraya senin dürüstlüğün getirdi''

Hanife Bozkuş'a, üzerinde 25 yıldır kullandığı cep telefonunun olduğu kartvizitini veren İmamoğlu, ''Bilsem kahvaltıya gelirdim'' şeklinde espri yaptı. İmamoğlu, Bozkuş'a, pencereden yaptığı sitemi hatırlatarak, ''Bu söylediğinizde sonuna kadar haklısın. İnsanlarımız bunu çok yaşıyor. Allah şahit, söz veriyorum, biz böyle olmayacağız'' dedi. ''Bizim dileğimiz, bu ülkede herkesin kardeşçe yaşaması. Tek memleketimiz var'' diyen Bozkuş, İmamoğlu'nun, ''Nerelisiniz'' sorusuna, ''Erzurum İspir'' yanıtını verdi. Bunun üzerine araya giren Mehmet Aslan ''Ben de İspirliyim'' deyince gülüşmeler yaşandı. Hanife Bozkuş'un kızı, 15 Temmuz gazisi ile evli Kübra Hanım'ın getirdiği çayları içerek sohbeti koyulaştıran grup, bir süre ''İspir fasulyesi muhabbeti'' yaptı. İmamoğlu, Bozkuş Ailesi'nin, ''Bir gün İspir kuru fasulyesi yemeye davet ediyoruz'' talebine, ''En kısa sürede'' yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun esnaf ziyareti ev misafirliğine dönüştü! - Sayfa 4


2 vatandaşın cenazelerine katıldı

İmamoğlu, ''Evinizi açtınız, teşekkür ederim. Dünyanın en mutlu insanı oldum. İnsanlardan uzaklaşan yönetici olmayacağım. Çayımızı içtik, konuştuk. Gerisi sizin vicdanınız'' dedi. Bunun üzerine Bozkuş, ''Vallahi gelmenizi beklemiyorduk'' deyince, İmamoğlu, ''Bizi senin dürüstlüğün bizi buraya getirdi'' şeklinde yanıt verdi. Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cadde üzerinde yanıtlayan İmamoğlu, buradan mahalledeki Ulu Camii'ne geçerek, hayatlarını kaybeden 2 vatandaşın cenaze namazına katıldı. Ardından Gürsel Mahallesi'ne geçen İmamoğlu, Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı ve burada kısa bir konuşma yaptı.