İSTANBUL

Yerel seçimde rekabetin en sert geçeceği iller EMAX anket şirketi açıkladı

Yerel seçim anketlerinde rekabetin bazı illerde çok sert geçeceği konuşuluyor. EMAX Araştırma Şirketinin Genel Koordinatörü Sezai Erhan en kritik illeri açıkladı.

Yerel seçimde rekabetin en sert geçeceği iller EMAX anket şirketi açıkladı - Sayfa 1

EMAX Araştırma Şirketinin Genel Koordinatörü Sezai Erhan, 31 Mart yerel seçimleri için kararsızların oranının söylendiği gibi yüzde 20’ler üzerinde olmadığını dile getirirken, seçim sonuçlarını sandığa gitmeyen AK Parti seçmeninin belirleyeceğini savundu.

Yerel seçimde rekabetin en sert geçeceği iller EMAX anket şirketi açıkladı - Sayfa 2

EMAX Araştırma Şirketinin Genel Koordinatörü Sezai Erhan, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlerde seçmenin gündelik yaşamına ve cebine baktığını ifade eden Erhan, “Araştırmalarımızda kararsız olduğunu söyleyen seçmen, oy verme eğilimini değiştirmek için değil, kendi partisinin aday ve ittifak tercihine yada ekonomi, işsizlik ve daha bir çok faktöre kızdığı için böyle cevap vermektedir. Esasında gündelik yaşama göre ankette kararsızım diyen seçmenler eğer sandığa giderse yine oy tercihini değiştirmeyecektir” dedi.

Yerel seçimde rekabetin en sert geçeceği iller EMAX anket şirketi açıkladı - Sayfa 3

Sandığa katılım 2014'e kıyasla düşecek

24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 87, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise yüzde 89 oranında seçime katılım oranının olduğunu anımsatan Erhan, 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa katılım oranında 7-8 puan düşüş olacağını, sandığa gitmeyeceğini belirten seçmenin ise ağırlıklı AK Parti ve CHP seçmeni olduğunu savundu.

Yerel seçimde rekabetin en sert geçeceği iller EMAX anket şirketi açıkladı - Sayfa 4

Sandığa gitmeme iki parti için riskli bir durum

Seçim yaklaştıkça kararsız seçmen oranında ciddi bir düşüş yaşandığını fakat ‘sandığa gitmeme eğilimi’ içinde olan hatırı sayılır bir seçmen olduğunu ifade eden Sezai Erhan, “Bu oran 1-2 puanın çok önem arz ettiği özellikle büyükşehirlerde seçim sonucunu etkileyecek güce sahip.