İSTANBUL

Yer kapma kavgası yaşanmıştı! Metrobüsün sabahı da akşamı da ayrı dert

Geçtiğimiz haftalarda yer kapma kavgası yüzünden bir kişinin bıçaklanması yeniden metrobüslerdeki yoğunluğu gündeme getirdi. Ne kadar ek sefer de konulsa sabah ve akşam saatleri yoğunluktan dolayı metrobüslerde zor anlar yaşanıyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Yer kapma kavgası yaşanmıştı! Metrobüsün sabahı da akşamı da ayrı dert - Sayfa 1

İstanbul trafiğinde metrobüsler hayat kurtarıyor. Özellikle trafiğe takılmak istemeyenlerin tercih ettiği metrobüslere özellikle sabah ve akşam saatlerinde binmek  ise işkence haline dönüşüyor.

Yer kapma kavgası yaşanmıştı! Metrobüsün sabahı da akşamı da ayrı dert - Sayfa 2

Metrobüs hattının Avrupa yakasındaki son noktası olan Beylikdüzü çevresindeki Büyükçekmece, Esenyurt'dan sabah erken saatte yola düşenler  adeta insan seli oluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kış tarifesine geçmesi ve seferleri arttırması soruna çözüm getirmedi. 

Yer kapma kavgası yaşanmıştı! Metrobüsün sabahı da akşamı da ayrı dert - Sayfa 3

Zincirlikuyu'dan gelen Beylikdüzü yönüne gidecek metrobüslere kalabalık nedeniyle adım atmak neredeyse mümkün olmuyor. Tıka basa dolu araçlara adımlarını atabilenler de yerlerinden kımıldayamaz hale geliyor. 

Yer kapma kavgası yaşanmıştı! Metrobüsün sabahı da akşamı da ayrı dert - Sayfa 4

 Son olarak iki gün önce Avcılar'da başlayan metrobüsteki yer kavgası Esenyurt'taki Saadetdere Mahallesi durağında bıçaklı kavgaya dönüşürken olayda 1 kişi yaralanmıştı.