İSTANBUL

Yeni seçim anketi EMAX'tan geldi 34 ilin sonuçlarına bakın hangi ili kim alacak

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala EMAX Araştırma Şirketi İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilin yerel seçim anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yeni seçim anketi EMAX'tan geldi 34 ilin sonuçlarına bakın hangi ili kim alacak - Sayfa 1

EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 1 Mart-19 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Van, Mersin, Gaziantep, Manisa, Balıkesir, Denizli, Malatya, Tunceli, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Erzurum, Kars, Muş, Siirt ve Mardin illerinde önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket gerçekleştirdi. 

Yeni seçim anketi EMAX'tan geldi 34 ilin sonuçlarına bakın hangi ili kim alacak - Sayfa 2

Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi.

Yeni seçim anketi EMAX'tan geldi 34 ilin sonuçlarına bakın hangi ili kim alacak - Sayfa 3

Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı. İşte 34 ilin son anket sonuçları...