İSTANBUL

Yeleğini giydi şoför koltuğuna oturup dağıtımı başlattı

'Süt her çocuğun hakkı' dedi ve vaatleri arasında yer alan ücretsiz süt projesini hayata geçirdi. İBB Başkanı İmamoğlu start verdi ve dağıtım Beylikdüzü Gürpınar sahilinden başladı. Halk Süt Projesi kapsamında ilk etapta İstanbul genelinde aylık 750 bin litre süt dağıtılacak. Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Yeleğini giydi şoför koltuğuna oturup dağıtımı başlattı - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında ilk sıralarda yer alan “Halk Süt” projesini, ‘süt her çocuğun hakkı’ ilkesiyle 16 Ekim Dünya Gıda Günü”nde hayata geçirdi. Yeleğini giyip şoför koltuğuna oturan İmamoğlu ‘süt her çocuğun hakkı’ ilkesiyle dağıtımı Beylikdüzü Gürpınar sahilinden başlattı. 

Yeleğini giydi şoför koltuğuna oturup dağıtımı başlattı - Sayfa 2

 İBB Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan İmamoğlu, projede görev alacak dağıtım ekipleriyle tanışarak, tek tek tokalaştı. Toplantıda, İmamoğlu’nun tüm kurmay ekibiyle birlikte Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da hazır bulundu. 

Yeleğini giydi şoför koltuğuna oturup dağıtımı başlattı - Sayfa 3

 “Araçlarımız yola çıktı” diyen İmamoğlu, “Süt, bir çocuğun gelişimi için çok önemli. Ben, süt içerek büyümüş bir çocuğum, köyde, o güzel ineklerin olduğu ortamda. Güzel anneciğim, inekleriyle bize süt yetiştirirdi. O nedene bu şehirde, çocuklarımızın hiç birisinin süt içmeden kalmasını istemiyorum. Onların gelişimi açısından çok önemli. 39 ilçede, şu an tespitli ailelerde, 100 bine yakın çocuğumuza sütlerimiz ulaşacak" diye konuştu.

Yeleğini giydi şoför koltuğuna oturup dağıtımı başlattı - Sayfa 4

 Proje kapsamında, ilk etapta İstanbul genelinde aylık 750 bin litre süt dağıtılacak. Bu hizmetten İBB’den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlanacak. Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek. Bir litrelik UHT sütler, ailelere çocuk sayısına göre aylık ya da 15 günlük teslim edilecek.