İSTANBUL

Seçime 2 gün kala Konda'dan bomba anket! Bakın hangi isim önde?

Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gidecek ve İstanbul'a yeni başkan seçecek. Bu kapsamda anket şirketlerinin saha araştırmaları tüm hızı ile sürerken Konda'nın yayınlayacağı anket merak ediliyordu. Konda'nın sahibi Bekir Ağırdır 31 Mart'ta geleneği bozup ilk kez anket yayınlamamıştı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Seçime 2 gün kala Konda'dan bomba anket! Bakın hangi isim önde? - Sayfa 1

İstanbul seçimine 2 gün kala son anket Konda'dan geldi. Konda'nın 23 Haziran anketindeki İstanbul sonuçları beklenenden çok farklı oldu. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki fark bakın ne durumda? İşte son İstanbul anketindeki şaşırtan sonuçlar...

Seçime 2 gün kala Konda'dan bomba anket! Bakın hangi isim önde? - Sayfa 2

KONDA şirketi her seçimde son haftaya girildiğinde 'perşembe' günü elindeki anketi yayınlardı. Bu gelenek ilk kez 31 Mart yerel seçimlerinde bozuldu. Bekir Ağırdır spekülasyon yaratacağı gerekçesiyle anket sonuçlarını yayınlamamıştı. Haliyle KONDA'nın İstanbul anketini yayınlaması sürpriz oldu. 

Seçime 2 gün kala Konda'dan bomba anket! Bakın hangi isim önde? - Sayfa 3

KONDA anketi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşüldü. Her bir mahallede gerçekleştirilen 24 anket için yaş ve cinsiyet kotası uygulandı. Örneklem, ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine dayalı mahallelerin nüfus büyüklükleri ve eğitim seviyeleri verileri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçim mahalle sonuçları katmanlandırılarak hazırlandı.

Seçime 2 gün kala Konda'dan bomba anket! Bakın hangi isim önde? - Sayfa 4

Şirketten araştırmanın yöntemi hakkında ''İstanbul’un 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil eden deneklerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tercihlerini yansıtmaktadır. Araştırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,8, yüzde 99 güven aralığında +/- 2,4’tür.