İSTANBUL

Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? İşte yazılanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu oldu. Seçimi dünya basını yakından takip etti. Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? Dünya seçim sonuçlarını nasıl gördü? İşte yazılanlar...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? İşte yazılanlar - Sayfa 1

İstanbul seçiminde rakibi Binali Yıldırım'a fark atarak kazanan Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Seçime katılım büyüktü. Seçim sonrası zaferini ilan eden Ekrem İmamoğlu'nu  Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi parti lideri tebrik etti. İstanbul seçimi dünya basını da yakından takip etti. İşte yaptıkları yorumlar...

Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? İşte yazılanlar - Sayfa 2

BBC

İngiliz yayıncı kuruluş BBC İstanbul için yenilenen belediye başkanlığı sonuçlarına göre iktidar partisi AK Parti'nin İstanbul'un kontrolünü kaybettiğini yazdı.
Yayınlanan haberde BBC "Bu seçim Erdoğan için kilit önemde bir sınav" dedi.

Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? İşte yazılanlar - Sayfa 3

Guardıan

Bir diğer İngiliz yayıncı Guardian, bu seçim sonuçlarına göre ikinci kez İstanbul'u kaybetmenin Ak Parti için utanç verici olduğunu yazdı.
Guardian haberinde "Bu seçim sonuçlarının Erdoğan'ın partisi AK Parti'nin geleceği için dramatik sonuçları olacaktır" yorumunda bulundu.

Seçim sonuçları için hangi basın kuruluşu ne dedi? İşte yazılanlar - Sayfa 4

 Haaretz 

İsrail menşeli yayın kuruluşu Haaretz, Millet ittifakının, Mart ayında sürpriz şekilde kazanan adayı İmamoğlu'nun ikinci kez zafer kazandığını yazdı. Haaretz bu seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın "bozguna uğradığını" yazdı.