İSTANBUL

Reuters açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde aradaki fark...

23 Haziran seçimleri için nefesler tutuldu. Araştırma şirketlerinden seçim sonuçlarına ilişkin çeşitli tahminler gelmeye devam ederken Reuters bombayı patlattı. Reuters'ın haberine göre AK Partili bir yetkili İstanbul seçimlerinde oy farkını açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Reuters açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde aradaki fark... - Sayfa 1

Reuters'ın 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair bir kulis haber yayımlandı. Haberde AK Partili yetkili bir ismin görüşlerine yer verildi. 

Reuters açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde aradaki fark... - Sayfa 2

Anket şirketlerinden yapılan son araştırmalarda İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki fark bir-iki puan olarak ortaya çıkıyordu.Fakat AK Partili yetkilinin yaptığı son açıklama herkesi şaşırttı.

Reuters açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde aradaki fark... - Sayfa 3

Fark 3 puan
Ünlü haber ajansına İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki anket sonuçlarını yorumlayan AK Partili yetkili şöyle konuştu:
-"İmamoğlu’nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var".

Reuters açıkladı! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde aradaki fark... - Sayfa 4

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul’a ‘kamp‘ kurduğunu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü kaydeden aynı yetkili, “Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım’ın kazanma şansı var” dedi.