İSTANBUL

PİAR'dan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun avantajları ve dezavantajları

Seçim yenileme kararıyla anket şirketleri yeniden iş başında! 31 Mart yerel seçimleri için yapılan anketlerde Binali Yıldırım’ı önde gösteren PİAR Araştırma Şirketi YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından Twitter’da bir değerlendirme paylaştı.

PİAR'dan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun avantajları ve dezavantajları - Sayfa 1

YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı sonrası 23 Haziran’da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışın nasıl biteceğini herkes merak ediyor. Anket şirketleri değerlendirmelerini şimdiden kamuoyuyla paylaşmaya başladı.

PİAR'dan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun avantajları ve dezavantajları - Sayfa 2

31 Mart yerel seçimleri için yapılan anketlerde AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ı önde gösteren PİAR Araştırma Şirketi YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bir değerlendirme paylaştı.

PİAR'dan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun avantajları ve dezavantajları - Sayfa 3

Çok daha büyük fark yapabilir

PİAR’ın değerlendirmesine göre her iki tarafında kazanma ihtimali seçimlerin başa baş biteceği anlamını taşımıyor. Seçmen psikolojisini doğru yönlendiren taraf bu kez farklı kazanabilecektir. Seçimlerin sonuna doğru hangi adayın kazanacağı fikri ağır basarsa o aday 31 Marta oranla çok daha büyük fark yapabilir.

PİAR'dan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun avantajları ve dezavantajları - Sayfa 4

İmamoğlu'nu bekleyen büyük risk 

Yenileme kararına verilen toplum tepkisinden pay almak isteyen bazı partili / partisiz kişilerin aşırı ve abartılı söylemler içine girebileceği ve medyanın bu söylemeleri İmamoğlu'na mal etmesi sonucu kişisel imajın zedelenmesi büyük risktir. İşte PİAR’ın o değerlendirmesi: