İSTANBUL

Korkutan görüntü! Ekrem İmamoğlu tek tek gösterdi

İstanbul büyük bir susuzluk sorunuyla karşı karşıya! İBB Meclisi’nde tartışılan Melen Barajı’nın son durumu hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu’nun gösterdiği barajın çatlaklarla dolu fotoğrafı, projenin yapımındaki yanlışı gözler önüne serdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Korkutan görüntü! Ekrem İmamoğlu tek tek gösterdi - Sayfa 1

Geçtiğimiz aylarda Melen Barajı’nı ziyaret etmesine rağmen konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapmadığını, İSKİ Genel Müdürü’nü DSİ ile görüştürerek sorunun bir an önce çözülmesi için talimat verdiğini aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu:

Korkutan görüntü! Ekrem İmamoğlu tek tek gösterdi - Sayfa 2

“Melen Barajı ile ilgili ilk konuşan ‘İstanbul’un 3 aylık suyu kaldı. Ne yapacaksın?’ diyen Sayın Cumhurbaşkanıdır. Projedeki çatlakların sebebi yapımdaki yanlış tercihtir. İnşaatın yığma taş ile yapılması önerildiği halde betonla yapılmasıdır. İSKİ Genel Müdürümüzü DSİ ve Bakanlık ile ilişkilendirilerek projenin düzeltilmesi için 2020’de kaynak ayrılmasını talep ettik. Ancak yapım için bütçe tahsis edilmedi. Yapılan barajın parasını İSKİ yani İstanbullular ödüyor.”

Korkutan görüntü! Ekrem İmamoğlu tek tek gösterdi - Sayfa 3

KÖYLERDE SU İNDİRİMİ İÇİN YETKİ TBMM’DE
İmamoğlu, MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın gündeme getirdiği kanun değişikliği nedeniyle İSKİ’nin uygulayamadığı, “İstanbul’daki 33 köyün köy statüsünün 5 yıl daha uzatılarak su faturalarının 1 liradan ödenmeye davam etmesi” önerisiyle ilgili ise şu bilgiyi verdi;

Korkutan görüntü! Ekrem İmamoğlu tek tek gösterdi - Sayfa 4


“Bakış açınızın yanındayım. Ancak, kanun değişikliği var. Bu konu İBB Meclisi’nin değil TBMM’nin konusudur. Beraber Ankara’ya gidelim. Bunu lütfen partileriniz TBMM’de dile getirsin. Bizim partimiz de dile getirecek. Bu haliyle kanuna aykırı bir konuyu burada konuşmayalım.”