İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamadan ilk seçimde gideceksin!

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “bir rant projesi” olarak nitelendirdi ve hükümete yüklendi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamadan ilk seçimde gideceksin! - Sayfa 1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin yüzde 90'ının CHP’li belediyelerin olduğu yerlere geldiğini belirterek, "Siyasal iktidarın yerel yönetimlere her türlü desteği vermesi gerekirken, 'Acaba biz bu desteği nasıl keseriz?' onun arayışı içindeler. Biz asla şikayet etmeyeceğiz. Her türlü engeli aşıp bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Şikayet eden değil, sorunu çözen belediye başkanlarımız var" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamadan ilk seçimde gideceksin! - Sayfa 2

KILIÇDAROĞLU: “BU SADECE İSTANBUL’A İHANET MİDİR?”

Kent estetiğinin insanın ruhuna hitap ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bunun en tipik örneği İstanbul'dur. Eğer İstanbul'u uzun yıllardır yöneten bir siyasal anlayış, sonradan dönüp bir iç hesaplaşmayla 'Biz, İstanbul'a ihanet ettik ve ihanet etmeye de devam ediyoruz' diyorsa, hepimizin düşünmesi lazım. Sadece İstanbul'a ihanet midir bu, yoksa Türkiye'nin tarihine ve kültürüne de ihanet midir? Sultanahmet'i, Ayasofya'yı ve arkasındaki beton ormanını düşünün. Kent estetiği dediğimiz kavramın ne kadar değerli olduğunu, o tabloyu gördüğümüzde daha iyi anlıyoruz" diye konuştu. İstanbul'un tarihini, kimliğini ve kültürünü korumak gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözü Kanal İstanbul’a getirerek, şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamadan ilk seçimde gideceksin! - Sayfa 3

KILIÇDAROĞLU: “İLK SEÇİMDE GİDECEKSİNİZ”

"İhanet yetmiyormuş gibi, ihanetin katmerlisi yapılmaya çalışılıyor. Nasıl? 'İstanbul'a Karadeniz'den bir kanal açacağız, Kanal İstanbul'u yapacağız.' Neye göre yapacaksınız? Mühendis, çevreci 'Hayır' diyor, herkes 'Hayır' diyor, ama bir kişi 'Ben yapacağım. Karadeniz'i Marmara'yla buluşturacağım’. diyor. Neye göre, hangi akıl, hangi mantık, hangi fizibilite, hangi para, nasıl yapacak? 'Ben yapacağım’ diyor. Yapamazsın kardeşim. Zaten yapamayacaksın, zaten gideceksin, ilk seçimde zaten gideceksin. Hiç kimse buraya para ayırmaya kalkmasın, hiç kimse 5 kuruş para ayırmaya kalkmasın. Ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir. İstanbul'a ihanete doymadılar mı? Bir tarihe, bir kültüre rant gözüyle bakılabilir mi? Bir tarih, bir kültür rant gözüyle yok edilebilir mi? Bir tarih, bir kültür beton ormanına dönüştürülebilir mi? Bir tarihin, bir kültürün olduğu yerde ağaç bile bırakmadınız, meydan bile bırakmadınız?"

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamadan ilk seçimde gideceksin! - Sayfa 4


İMAMOĞLU: “DSİ RAPORUNU İNCELEYECEĞİZ”

İmamoğlu’na, “Kanal İstanbul’la ilgili ÇED raporuna ek olarak sizin gönderdiğiniz raporun içinde neler var ve DSİ’nin zamanında Kanal İstanbul ilk gündeme geldiğinde hazırladığı bir raporun sümen altı edildiği ve ÇED raporuna eklenmediği iddiası var. Sizin bu rapora ilişkin bir bilginiz var mı” sorusu yöneltildi. İmamoğlu bu soruya, şu yanıtı verdi: