İSTANBUL

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor

Kapalıçarşı'da, kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon lira bedel biçilerek açık artırmayla satışa çıkartıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor - Sayfa 1

İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından gazetelere verilen ilan ile tarihi Kapalıçarşı’daki bir dükkan, açık artırma ile satılacak. Satış, 10 Ocak 2020 tarihinde İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda yapılacak.

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor - Sayfa 2

Sadece 9,20 metrekare 

Dükkanın kullanım alanının 9,20 metrekare olduğu belirtilen ilanda dükkanın imar kaydı, Beyazıt Mahallesi 2788 ada, 5 parsel olarak yer alıyor. İlanda dükkanın, 'Stil altın Alım Satım Merkezi' adıyla kullanıldığı da belirtildi.

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor - Sayfa 3

İlanda yok yok

Söz konusu ilanda İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı'na Ayasofya ve Sultanahmet camileri ile Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesinde olduğu belirtilen Kapalıçarşı ile ilgi şu ifadelerde yer aldı:

Kapalıçarşı'daki dükkan fiyatları dudak uçuklatıyor - Sayfa 4

Kapalıçarşı 64 cadde ve sokağı ile 2 bedesteni, 16 hanı, 22 kapısı ve yaklaşık 3 bin 600 dükkanı ile dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezi durumunda. Kapalıçarşı 45 bin metrekare kapalı alana sahip olup, mevsimine göre günde 300 ile 500 bin arasında müşteri ya da misafir ziyaret ettiği, ticari anlamdaki etkinliğin yanında turistik olarak da İstanbul'un gözbebeği konumunda.